“Borussia” futbolists atgādina par tiesneša melno pagātni

Nedēļas nogalē Vācijas Bundeslīgā risinājās lielākais futbola derbijs – Dortmundes “Borussia” pret Minhenes “Bayern”. Rezultatīvā cīņā ar 3:2 uzvarēja pašreizējā čempione “Bayern”, bet pēc spēles zaudētāju rindās tika apšaubīts tiesneša lēmums, kas izšķīra mača likteni.

Jau pirmo deviņu minūšu laikā komandas apmainījās ar precīziem sitieniem, 44. minūtē vadībā izvirzījās Minhene, taču izlīdzinājums tika panākts 48. minūtē. Ilgāku laiku vārti netika gūti, bet 77. minūtē tiesnesis fiksēja spēli ar roku un nozīmēja 11 metru soda sitienu uz “Borussia” vārtiem. Roberts Levandovskis otro reizi šajā mačā bija precīzs, kas beigās arī nodrošināja “Bayern” uzvaru.

Par vaininieku tiesnesis atzina Matu Hummelsu, kurš ar pleca daļu izsita bumbu ārā no soda laukuma. Daudzi apšaubījuši galvenā tiesneša lēmumu, ieskaitot “Borussia” spēlētājus. Pēcspēles intervijā Džūds Belingems izteica savu viedokli par situāciju un atgādināja tiesneša melno pagātni.

“Manā vērtējumā tā nebija pendele,” iesāk Belingems. “Hummelss pat neskatījās uz bumbu un nemēģināja to iegūt. Var pievērst uzmanību daudziem tiesneša lēmumiem šajā spēlē. Ko var sagaidīt, ja lielāko maču Vācijā tiesā tiesnesis, kurš iepriekš bijis iesaistīts spēļu sarunāšanā?”

betsafe

Vācijas futbola asociācijas tiesnešu novērotājs Marko Hāss iesniedzis sūdzību par Belingema izteikumiem. “Kontroles komisija izskatīs Dortmundes spēlētāja Džūda Belingema izteikumus par tā atbilstību sporta krimināllikumam,” teikts paziņojumā.

Galvenais tiesnesis Fēlikss Zveijers 2005. gadā tika diskvalificēts uz sešiem mēnešiem par to, ka pieņēma naudu aptuveni 300 eiro vērtībā no zemākas līgas tiesneša, kurš pēc tam atzina, ka veic likmes uz spēlēm.

Aizvadītās nedēļas nogales strīdīgo epizodi tiesnesis komentēja šādi: “Man galvenais jautājums bija par rokas atrašanās vietu – tā bija klāt pie ķermeņa vai arī nē. Spēles situācijā bija grūti to saprast, tāpēc tika izmantota VAR tiesnešu palīdzība Ķelnē, kuri apstiprināja, ka roka nebija pie ķermeņa un atradās nedabiskā pozīcijā.”

Ar savu viedokli mazliet citādākā veidā padalījās arī “Borussia” līderis Ērlings Holanns. Drīz vien pēc spēles beigām viņš sociālajā tīklā “Twitter” atbildēja uz ziņu, kur tika vēstīts par mača galveno tiesnesi. Viņa atbilde bija visai vienkārša: īkšķis uz leju.

sportapils