Merzļikinam 30 atvairīti metieni pret “Sharks”, “Dinamo” pārtrauc zaudējumu sēriju – nedēļas nogales aktualitātes

Elvis Merzļikins naktī uz pirmdienu atvairīja 30 metienus, palīdzot Kolumbusas “Blue Jackets” ar rezultātu 6:4 pārspēt Rūdolfa Balcera pārstāvēto Sanhosē “Sharks”, tiesa, savainojuma dēļ Balcers laukumā nedevās.

Rīgas “Dinamo” nedēļas nogalē pārtrauca sešu zaudējumu sēriju, pēcspēles metienu sērijā pieveicot Ņižņijnovgorodas “Torpedo” ar 4:3. Jāmin, ka uz spēli “Dinamo” devās tikai spēles dienā, jo piektdien lielā sniega dēļ lidojums tika pārcelts.

Mazrezultatīvs mačs Dāvim Bertānam, kurš Vašingtonas “Wizards” zaudējumā pret Toronto “Raptors” (90:102) guva tikai divus punktus (1p. 0/0, 2p. 1/1, 3p. 0/6), izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, bloķēja metienu un nopelnīja divas piezīmes.

Pasaules kausa posmā kamaniņu sportā Kristers Aparjods izcīnīja zelta medaļu vīriešu sacensībās, bet brāļi Andris un Juris Šici divniekos izcīnīja godpilno trešo vietu. Sieviešu sacensībās Kendija Aparjode tika pie bronzas, kamēr sprintā bronza Andrim un Jurim Šiciem.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā “VEF Rīga” pieveica “Tartu Ulikool” ar 95:64, bet divu Latvijas komandu duelī “Valmiera Glass/ViA” panākums pret BK “Ogre” ar 79:75. Ziemeļu līgā pie panākuma tika BK “Liepāja”, kas apspēlēja “Borisfen” ar 95:88.

Rihads Lomažs Turcijas čempionāta spēlē guva 17 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Spānijas čempionāta ietvaros Dairim Bertānam astoņi punkti. Andrejam Gražulim Itālijas A sērijā 13 punkti, ieskaitot uzvaru nesošo metienu, un desmit atlēkušās bumbas, bet Jānim Strēlniekam 23 punkti un piecas rezultatīvas piespēles Lietuvas līgā.

Šveices hokeja čempionātā Ronalds Ķēniņš guva vārtus, kas bija viņa sestais precīzais metiens šajā sezonā. KHL pie rezultatīvas piespēles tika Jānis Jaks, Roberts Bukarts guva vārtus Čehijā, savukārt Polijā ar diviem vārtiem un diviem precīziem bullīšiem izcēlās Egils Kalns.

Ukrainas futbola čempionātā vārtus guva Kaspars Dubra, kuram tas bija otrais precīzais sitiens.

Aizraujošā F1 posmā Saūda Arābijā triumfēja Lūiss Hamiltons, otrais palika Makss Verstapens, bet trešais bija Valteri Botass. Pirms sezonas pēdējā posma Hamiltonam un Verstapenam ir vienāds punktu skaits.

Anglijas Premjerlīgā “West Ham United” divreiz atspēlējās un pārspēja “Chelsea” ar 3:2, “Liverpool” kompensācijas laikā izrāva uzvaru pret “Wanderers”, bet “City” pieveica “Watford” ar 3:1.

Latvijas hokeja čempionātā sestdien HK “Liepāja” papildlaikā izcīnīja uzvaru pār “Dinaburgu” (2:1), “Mogo/LSPA” pārliecinoši tika galā ar “Olimp/Venta 2002” (6:1), kamēr “Zemgale/LLU” apspēlēja HS “Rīga” ar 6:2.

Itālijas A sērijā “Inter” pieveica “Roma” ar 3:0, kamēr “Napoli” svinēja panākumu pret “Atalanta” – 2:1.

Vācijas Bundeslīgā “Bayer” sagrāva pastarīti “Greuther Furth” ar 7:1, savukārt klasikā starp Minhenes “Bayern” un Dortmundes “Borussia” labāka bija čempione, kas triumfēja ar 3:2.

Grieķijas sieviešu basketbola čempionātā Kristīnei Vītolai 14 punkti, kamēr Ilzei Jākobonei Turcijā 18 punkti un 10 rezultatīvas piespēles, bet Aijai Jurjānei – 17 punkti.

sportapils