Bagātā Ķīna – nepilni 3,5 miljoni par katru precīzo sitienu

Visai bieži var lasīt, ka laba līmeņa futbolisti dodas spēlēt uz salīdzinoši eksotiskām pasaules vietām. Daudzi futbolisti izvēlas karjeru turpināt Ķīnā un nav daudz jautājumu par galveno iemeslu – nauda. Uzbrucējs Asamoa Gjans karjeras labāko līgumu nopelnīja tieši tur, vidēji par katriem gūtajiem vārtiem saņemot paprāvu summiņu.

Ganas futbola pārstāvis Gjans 2010. gadā pēc Pasaules kausa pārcēlās uz Anglijas Premjerlīgu. Par aptuveni 15 miljoniem eiro “Sunderland” no “Rennes” ieguva futbolistu, kurš, izejot laukumā 37 spēlēs, atzīmējās ar 11 gūtiem vārtiem, taču pēc diviem gadiem sākās viņa ceļošana.

Vispirms “Sunderland” viņu izīrēja uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur “Al Ain” rindās Gjans noturējās četras sezonas. Interesanti, ka 123 spēļu laikā viņš guva tikpat vārtus, kā rezultātā saņēma uzmanību no Ķīnas, parakstot līgumu ar Šanhajas “SIPG”.

betsafe

Tieši šajā komandā viņš nopelnīja vislielāko naudu – līgums tika noslēgts uz divām sezonām par nepilniem 28 miljoniem ASV dolāru. Piedaloties 26 spēlēs, viņš guva astoņus vārtus, kas nozīmē, ka par katru precīzo sitienu viņš saņēma 3,45 miljonus eiro.

Divas sezonas Ķīnā bija arī viņa vienīgās šīs valsts čempionātā, un sekoja atgriešanās Apvienotajos Arābu Emirātos, kur viņš nospēlēja sezonu, bet pēc tam vēl divas – Turcijas čempionātā. Vēlāk Gjans atgriezās dzimtajā Ganā, bet pašlaik ir brīvais aģents.

Futbolistam paticis tērēt naudu, un uzkrājumus viņš neveica, par ko liecina 2018. gadā teiktais, ka viņa kontā palikuši tikai 700 eiro. Lielāko daļu no nopelnītās naudas viņš esot iztērējis drēbēs, rotaslietās un luksusa automašīnas

sportapils