“Dinamo” pirmo reizi sezonā zaudē “Torpedo”, U20 veiksmīgi sāk ceļu atpakaļ uz Elites divīziju – nedēļas nogales aktualitātes

Rīgas “Dinamo” pēdējā mačā pirms izlašu pauzes piekāpās Ņižņijnovgorodas “Torpedo” ar rezultātu 1:3. Gunārs Skvorcovs izvirzīja vadībā rīdziniekus. Nākamais mačs Rīgas komandai 20. decembrī pret Minskas “Dinamo”.

Latvijas U20 hokeja izlase sekmīgi uzsākusi pasaules čempionātu 1A divīzijā Dānijā, pirmajā mačā pārspējot Norvēģijas vienaudžus ar 4:2. Grupas uzvarētāja iegūs ceļazīmi uz Elites divīziju. Pirmdien latviešiem cīņa pret Dāniju.

Dāvis Bertāns naktī uz svētdienu atzīmējās ar sešiem punktiem, divām atlēkušajām bumbām, pārtvertu bumbu un piezīmi, kamēr “Wizards” zaudēja “Jazz” ar rezultātu 98:123. Naktī uz pirmdienu Kristaps Porziņģis guva 13 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bloķēja metienu, pieļāva kļūdu un nopelnīja trīs piezīmes, bet “Mavericks” pārspēja “Thunder” ar 103:84.

Kristiāns Rubīns savā trešajā spēlē NHL bloķēja pretinieku metienu, izdarīja spēka paņēmienu un nopelnīja divu minūšu sodu, un “Maple Leafs” ar 5:4 pārspēja “Blackhawks”, taču svētdien latvietis tika nosūtīts atpakaļ uz AHL. Elvis Merzļikins atvairīja 28 metienus no 32, palīdzot “Blue Jackets” izcīnīt uzvaru pret “Kraken” ar 5:4 papildlaikā.

Zemgum Girgensonam naktī uz svētdienu divu minūšu sods, un “Sabres” pēcspēles metienu sērijā zaudēja “Capitals” (2:3), kamēr Teodoram Bļugeram “Penguins” 1:0 uzvarā pret “Ducks” divi metieni pa vārtiem, bloķēts metiens un uzvarēti četri no sešiem iemetieniem.

Fantastiskā veidā noslēdzās F1 sezona. Apsteidzot pēdējā aplī Lūisu Hamiltonu, pirmo vietu Saūda Arābijā izcīnīja un par čempionu kļuva Makss Verstapens. Posmā trešo vietu izcīnīja Karloss Sainss, savukārt kopvērtējumā trešais palika Valteri Botass. Konstruktoru kausā triumfēja “Mercedes”.

Harijs Vītoliņš nosaucis Latvijas hokeja izlases sastāvu gaidāmajam pārbaudes turnīram Šveicē, kas norisināsies 16. un 17. decembrī. Sastāvā ir trīs vārtsargi, astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji.

Latvijas – Igaunijas basketbola līgā BK “Liepāja” kapitulēja pret “Avis Rapla” (69:105), BK “Ventspils” pieveica “Parnu Sadam” (81:72), kamēr BK “Ogre” pārliecinošs panākums pret “Kalev” – 106:80. Sesto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja “Latvijas Universitāte”, kas zaudēja “TalTech” ar 79:89.

Latvijas hokeja čempionātā “Olimp/Venta 2002” izcīnīja uzvaru pār “Prizmu” (5:2), “Zemgale/LLU” apspēlēja “Dinaburgu” (4:1). Svētdien cīņa starp HK “Liepāja” un “Mogo/LSPA” nokļuva līdz pēcspēles metienu sērijai, kurā ar 4:3 triumfēja Rīgas komanda.

Ar gūtiem vārtiem AHL spēlē atzīmējās Haralds Egle, savukārt divas rezultatīvas piespēles atdeva Eduards Tralmaks, kuram nākamajā mačā arī precīzs metiens. Roberts Bukarts Čehijā izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, rezultatīvu piespēli atdeva Uvis Balinskis, savukārt Slovākijā Kristers Gudļevskis atvairīja visus 25 metienus.

Mārtiņš Laksa Ungārijas basketbola čempionāta spēlē izcēlās ar 22 punktiem, kamēr Artūram Kurucam Spānijas ACB līgā desmit punkti. Vācijas Bundeslīgā Aigars Šķēle guva 17 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Latvijas-Igaunijas līgā Ronalda Zaķa kontā 22 punkti un sešas bumbas zem groziem, bet Rihardam Lomažam Turcijā 17 punkti.

Anglijas Premjerlīgā minimālas uzvaras izcīnīja abas Mančestras komandas – “City” (1:0 pret “Wanderers”) un “United” (1:0 pret “Norwich”). Rezultatīvā cīņā “Chelsea” tika galā ar “Leeds United” (3:2), bet “Liverpool” panākums ar 1:0 pret “Aston Villa”.

Vācijas Bundeslīgā Minhenes “Bayern” atspēlējās un ar 2:1 pieveica “Mainz”, savukārt Dortmundes “Borussia” mača beigu daļā panāca 1:1 pret “Bochum”. “RB Leipzig” pārliecinoši tika galā ar Menhengladbahas “Borussia” – 4:1.

betsafe

Itālijas A sērijā līdere “Milan” kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu pret “Udinese” (1:1), tāpat pie punkta tika “Juventus”, kas nenoturēja vadību pret “Venezia” (1:1). “Napoli” zaudēja “Empoli” ar 0:1, savukārt “Inter” pārliecinoši tika galā ar “Cagliari” (4:0), tādējādi pārņemot vadību turnīra tabulā.

Spānijas futbola čempionātā “Barcelona” divreiz izlaida pārsvaru un nospēlēja neizšķirti 2:2 ar “Osasuna”, savukārt Madrides derbijā “Real” ar 2:0 pieveica “Atletico”.

Turcijas basketbola čempionātā Elīna Babkina guva 14 punktus un izcīnīja četras atlēkušās bumbas, bet Ilze Jākobsone atzīmējās ar 11 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Latvijas vīriešu florbola izlase sestdien apspēlēja Norvēģijas valstsvienību ar 4:2 un izcīnīja piekto vietu pasaules čempionātā. Panākums nodrošināja vietu arī Pasaules spēlē, kas nākamajā gadā norisināsies ASV.

Pasaules kausa kamaniņu sportā ceturtajā posmā Mārtiņš Bots un Roberts Plūme divnieku sacensībās izcīnīja bronzas medaļas.

sportapils