“VEF Rīga” ar pēdējo metienu izrauj uzvaru, latvieši NHL bez punktiem – aizvadītās dienas aktualitātes

Pēdējā sekundē uzvaru FIBA Čempionu līgā izrāva “VEF Rīga”, kas, pateicoties Džeilena Railija precīzajam metienam, ar 74:71 apspēlēja “Treviso Basket”, nodrošinot vietu “play-in” kārtā. Railijs ar 19 punktiem arī bija rezultatīvākais VEF spēlētājs. Grupu turnīru rīdzinieki noslēgs 22. decembrī ar maču pret “Falco”.

Teodoram Bļugeram aizvadītajā naktī nepilnu 14 minūšu laikā divi metieni pa vārtiem, spēka paņēmiens un uzvarēti 70% iemetienu, bet “Penguins” pārspēja “Canadiens” ar 5:2. Zemgus Girgensons atzīmējās ar metienu pa vārtiem, diviem spēka paņēmieniem, bloķētu metienu un uzvarētiem 63% iemetienu, palīdzot “Sabres” apspēlēt “Jets” – 4:2.

Elvis Merzļikins atvairīja 35 metienus no 39, savukārt “Blue Jackets” izvirzījās vadībā ar 3:0, tomēr beigās piedzīvoja zaudējumu pret “Canucks” ar 3:4.

KHL pavēstījusi Zvaigžņu spēles dalībniekus, un Rīgas “Dinamo” pārstāvēs Lukāšs Radils, kurš šosezon guvis septiņus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles. Tāpat mačā piedalīsies Jānis Jaks, kurš saņēma visvairāk balsu Eirāzijas komandā.

Stefans Karijs kļuvis par līderi iemesto tālmetienu skaita ziņā NBA. Lai apsteigtu pašreizējo līderi Reju Alenu, Karijam bija nepieciešams realizēt divus trīspunktu metienus, bet kopumā viņš iemeta piecus.

Vācijas Bundeslīgā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Minhenes “Bayern”, sagraujot “Stuttgart” ar 5:0, divreiz precīzi nospēlējot arī Robertam Levandovskim, bet Seržam Gnabrī izceļoties ar trim vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Anglijas Premjerlīgā ļoti rezultatīvi spēlēja Mančestras “City”, kas pārbrauca pāri Līdsas “United” ar rezultātu 7:0. Citā mačā “Aston Villa” tika galā ar “Norwich City”, uzvarot ar 2:0.

Latvijas hokeja čempionātā divu vājāko komandu duelī “Dinaburga” pirmo reizi šosezon pārspēja “Prizmu” – 6:3.

sportapils