Bļugeram vārti mazākumā, Porziņģim savainojums – nedēļas nogales aktualitātes

Teodors Bļugers naktī uz pirmdienu guva vārtus mazākumā, kas atklāja spēles rezultātu, un Pitsburgas “Penguins” izcīnīja uzvaru pār Ņūdžersijas “Devils” ar rezultātu 3:2, turklāt tas bija septītais panākums pēc kārtas. Latvietis saņēma pirmās zvaigznes godu.

Savainojuma dēļ mačs priekšlaicīgi noslēdzās Kristapam Porziņģim. 23 minūšu laikā viņa kontā 13 punkti (1p. 9/9, 2p. 2/7, 3p. 0/2), trīs atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, pārtverta bumba, bloķēts metiens un piezīme. Savainojuma nopietnība pagaidām nav zināma.

Andris un Juris Šici pasaules kausa kamaniņu sportā piektajā posmā Īglsā divniekos izcīnīja sudraba medaļas, turklāt brāļi ir sezonas kopvērtējuma līderi. Arī svētdien brāļiem godalga, jo sprinta sacensībās izcīnīta otrā vieta. Savainojumā iedzīvojusies Kendija Aparjode, kura jau ir ceļā uz Latviju, lai veiktu padziļinātākās pārbaudes.

Rezultatīvi Nīderlandes futbola čempionātā turpina spēlēt Roberts Uldriķis, kurš guva “Cambuur” vienīgos vārtus, atrodoties mazākumā. Kopumā desmit maču laikā Uldriķim pieci precīzi sitieni vārtos.

NBA regulārās sezonas spēlē Dāvis Bertāns septiņu ar pusi minūšu laikā aizmeta garām vienīgo tālmetienu un nopelnīja piezīmi.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā “Latvijas Universitāte” pārspēja “Valmiera Glass/ViA” ar 68:60, negaidītu uzvaru izcīnīja BK “Liepāja”, kas tika galā BK “Ogre” (94:83), savukārt Latvijas lielklubu duelī “VEF Rīga” neatstāja nekādus variantus BK “Ventspils” – 93:57.

“Riga” 3×3 basketbola komanda Pasaules tūres finālsacensībās Džidā izstājās ceturtdaļfinālā, kurā piekāpās Krievijas komandai “Gagarin” ar 19:21. Pirms gada finālturnīrā Latvijas komanda triumfēja.

Produktīvu spēli VTB līgā aizvadīja Rolands Freimanis, kurš laukumā pavadīja vairāk nekā 39 minūtes, guva 24 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un izprovocēja pretiniekus uz septiņām piezīmēm. “Parma” uzvaru trīs pagarinājumu trillerī kaldināja Mareks Mejeris – 18 punkti, trīs pārtvertas bumbas un divi bloķēti metieni. Spānijas čempionātā ar 18 punktiem atzīmējās Anžejs Pasečņiks.

betsafe

Andris Džeriņš Austrijas hokeja čempionāta spēlē guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli, bet Kazahstānā rezultatīvu piespēli atdeva Edgars Siksna.

Latvijas U20 hokeja izlase pasaules čempionāta pēdējā mačā pārspēja Kazahstānas vienaudžus ar 3:1, turnīru noslēdzot otrajā pozīcijā.

Rīgas “Dinamo” pastiprinājusi sastāvu ar 23 gadus veco Krievijas uzbrucēju Arsēnu Hisamutdinovu, kuru pirms diviem gadiem draftēja Monreālas “Canadiens”, bet pagājušajā sezonā, spēlējot komandas fārmklubā Lavālas “Rockets”, viņam 15 spēlēs viena rezultatīva piespēle.

Itālijas A sērijā “Roma” pieveica “Atalanta” ar 4:1, “Juventus” tika galā ar “Bologna” (2:0), savukārt kārtas centrālajā mačā “Napoli” pārspēja “Milan” ar rezultātu 1:0.

Anglijas Premjerlīgā nedēļas nogalē norisinājās tikai četri mači. “Arsenal” ar 4:1 pārspēja “Leeds United”, Mančestras “City” apspēlēja Ņūkāslas “United” (4:0), “Wanderers” un “Chelsea” sadalīja punktus (0:0), kā arī “Tottenham” un “Liverpool” – 2:2.

Spānijas futbola čempionātā “Barcelona” rezultatīvā spēlē pārspēja “Elche” (3:2), “Sevilla” apspēlēja Madrides “Atletico” (2:1), savukārt Madrides “Real” netika galā ar priekšpēdējās vietas īpašnieci “Cadiz” – 0:0.

Elīna Babkina Turcijas čempionāta spēlē guva 14 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un atdeva četras rezultatīvas piespēles, bet pretinieču rindās Ilzei Jākobsonei septiņi punkti, piecas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles.

sportapils