“Milan” un “Inter” prezentē “San Siro” aizstājēju

Leģendārie Milānas futbola klubi “Milan” un “Inter” mājas spēles aizvada iespaidīgajā “San Siro” stadionā. Tam tuvākajā nākotnē pienāks beigas, jo publicētas fotogrāfijas ar jauno stadionu, kas aizstās leģendāro “San Siro”.

Jaunā stadiona nosaukumus būtu “Katedrāle”, un tā ietilpība plānota 60 tūkstošu cilvēku apmērā. “Milan” kopš 1926. gada par savu mājvietu sauc “San Siro”, savukārt “Inter” tur spēlē kopš 1947. gada.

Tiek plānots, ka jaunais stadions tiks atvērts 2027. gadā. Tā dizaina autors ir Populoss, kurš pielicis roku arī pie jaunā Vemblija stadiona dizaina. Par “Katedrāles” iedvesmas avotiem kļuva Milānas katedrāle un galerija “Vittorio Emanuele”.

Stadionam ir taisnstūra forma, un to ieskaus vertikālas “spuras”, kas stiepsies uz āru, lai atbalstītu stikla sienu, kas aptvers telpu, kas aprakstīta kā “saules apspīdēta galerija”. Sēdvietas veidotas tā, lai tās būtu “intīmākās Eiropā”, jo līdzjutēji būs novietoti pēc iespējas tuvāk laukumam.

Pēc plāniem, kas tiks pabeigti nākamajā gadā, jaunais stadions būs blakus vecajam “San Siro”, kas plašākas apkārtnes labiekārtošanas rezultāta dēļ tiks nojaukts. “Jaunais “San Siro” stadions būs pats skaistākais stadions pasaulē savas spēcīgās identitātes un atpazīstamības dēļ,” teica “Milan” prezidents Pablo Skaroni.

Dodoties svētku pauzē, abi Milānas flagmaņi aktīvi cīnās par A sērijas čempiontitulu. Pagājušās sezonas čempione “Inter” ar 46 punktiem ir pirmajā vietā, bet “Milan” min uz papēžiem, ieņemot otro pozīciju ar 42 punktiem.

sportapils