Porziņģim 34 punkti uzvarā, VEF praktiski nodrošina vietu kausa finālā – aizvadītās dienas aktualitātes

Sezonas labāko spēli aizvadījis Kristaps Porziņģis – pavadot laukumā 32 minūtes, latvietis guva 34 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, atdeva piecas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja divus metienus, kā arī nopelnīja divas piezīmes, kamēr Dalasas “Mavericks” izcīnīja uzvaru pār Portlendas “Trail Blazers” ar 132:117.

Latvijas basketbola kausa izcīņas pirmajā pusfināla spēlē “VEF Rīga” sagrāva “Latvijas Universitāti” ar rezultātu 94:59. Tā kā sērija norisinās divu spēļu summā, Latvijas čempione spērusi ļoti platu soli fināla virzienā. Otrs pusfināla pāris vēl nav zināms, bet ceturtdaļfinālā par to cīnās BK “Ogre” un “Valmiera Glass/ViA” (pēc 1. spēles +13 Ogrei), BK “Liepāja” un BK “Ventspils” (pēc 1. spēles +6 Liepājai).

Lietuvas basketbola čempionātā Jānis Strēlnieks atzīmējās ar astoņiem punktiem, trim atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm, Mārtiņam Meieram Polijā 11 punkti un septiņas atlēkušās bumbas, kamēr Aigaram Šķēlem Vācijā astoņi punkti un četras bumbas zem groziem.

Rīgas “Dinamo” pagarinājusi līgumu ar Kristapu Sotnieku līdz 2023. gada pavasarim. Pieredzējušais aizsargs šosezon ticis pie diviem rezultativitātes punktiem (1+1), vidēji laukumā pavadot nepilnas 16 minūtes.

Zviedrijas pēc spēka 2. spēcīgākajā hokeja līgā Rihards Marenis guva vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli. Ukrainas Superlīgā precīzi nospēlēja Gatis Sprukts un Oļegs Šišļaņņikovs, kura kontā arī rezultatīva piespēle.

Teodors Bļugers nonācis COVID-19 protokola sarakstā, kā rezultātā latvietim nāksies izlaist vairākas spēles.

Itālijas sieviešu basketbola čempionāta spēlē Kitija Laksa guva 13 punktus.

sportapils