Divkārtējais Čempionu līgas uzvarētājs pievēršas sapņu darbam

Bijušais portugāļu futbolists Fabiu Koentrau pēc karjeras beigām nesēž rokas klēpī salicis, bet dara to, ko iepriekš nav varējis. Portugālis pašlaik piepilda savu sapni un atrodas jūrā, kur strādā par zvejnieku.

Karjeras laikā Koentrau savulaik pārstāvējis “Benfica” un Madrides “Real”, turklāt Spānijas granda rindās viņš aizvadījis vairāk nekā 100 spēles, divas reizes triumfējot UEFA Čempionu līgā un divas reizes Spānijas čempionātā. Futbolista karjeru viņš noslēdza pagājušajā sezonā, kad laukumā devās 13 spēlēs “Rio Ave” rindās un guva divus vārtus.

Vēl laikā, kad portugālis bija futbolists, viņš iegādājās pirmo laivu, bet tagad 33 gadus vecais Koentrau ir pilna laika zvejnieks. “Dzīve jūrā nav apkaunojoša lieta kā daudzi varētu padomāt,” saka portugālis. “Tas ir darbs, tāpat kā jebkurš cits. Jūra ir skaista, un mums tā ir nepieciešama. Cilvēkiem, kuriem patīk jūra un kuri vēlas to izbaudīt, nepieciešams sekot saviem sapņiem.”

Iepriekš Koentrau stāstījis, kā viņa kuģis izglābis 15 zvejniekus no nogrimšanas. Pašlaik bijušā futbolista īpašumā ir vairākas zvejas laivas. “Tas ir arī darbs jaunajai paaudzei,” turpina Koentrau. “Manam tēvam piederēja laiva, viņš devās zvejot un es viņam līdzi. Mana dzīve sastāvēja no jūras un makšķerēšanas.”

“Protams, es zināju, ka kādā brīdī futbols beigsies un man būs jādodas citā virzienā. Mana laime ir šī laiva, un tagad es vadu šo dzīvi.”

sportapils