Bijušais treneris Kapello: “Nevakcinētajiem spēlētājiem vajadzētu samazināt algas”

Ar atklātu viedokli dalījās bijušais Anglijas futbola izlases galvenais treneris Fabio Kapello. Itāļu speciālists uzskata, ka futbolistiem, kuri nav vakcinējušies, būtu nepieciešams samazināt atalgojumu.

Itālijas valdība pieņēmusi pretrunīgi vērtētu lēmumu, nosakot, ka jebkuram cilvēkam, kurš vēlas spēlēt kādu no komandu sporta veidiem, obligāti jābūt vakcinētam. Sākot ar 10. janvāri, arī visiem futbolistiem Itālijā jābūt vakcinētiem, kas ir daļa no valsts jaunajiem noteikumiem, ņemot vērā jaunā Covid-19 paveida omikrona izplatību. Kā vēsta “La Gazzetta dello Sport”, tad A sērijā aptuveni 98% futbolistu ir vakcinēti.

Fabio Kapello, kurš trenera karjeras laikā vadījis “Milan”, Madrides “Real”, “Roma”, “Juventus” un Anglijas futbola izlasi, sacījis, ka alga būtu jāsamazina tiem sportistiem, kuri nav vakcinējušies. “Nesaņemt vakcīnu ir egoistiska rīcība. Ja policistiem tas ir obligāti jādara, tad nesaprotu, kāpēc futbolistiem jābūt izņēmumam,” saka speciālists. “Tie, kas nevakcinējas, nodara kaitējumu sabiedrībai, tāpēc viņu algai vajadzētu tikt samazinātai.”

Ceturtdien pēc svētku pārtraukuma atsāksies A sērijas čempionāts, lai gan inficēto skaits Itālijā pieaug. Kapello neuzskata, ka sezona tiks pārtraukta, ņemot tieši vērā to, ka pieejamas vakcīnas. “Vakcinētie cilvēki vieglāk pārslimo vīrusu un nepieciešams īsāks laiks, lai atgūtos.”

Līderes godā pašlaik atrodas Milānas “Inter”, par četriem punktiem apsteidzot otru Milānas flagmani “Milan”. Kapello kā galveno favorīti min “Inter”, tādējādi prognozējot komandas triumfu otro gadu pēc kārtas. “Jau kopš sezonas sākuma esmu teicis, ka “Inter” ir spēcīgākā komanda čempionātā. Tajā ir palikusi tā pati aizsardzība un vidējā līnija.”

sportapils