Nevienlīdzība “Arsenal” – līdere vēlas tikt pie jaunā treniņu apģērba

Londonas “Arsenal” sieviešu komandas viena no līderēm Beta Mīda sociālajos tīklos padalījās ar viedokli, izsaucot “Adidas” par to, ka nav pieejams jaunais treniņu apģērbs, taču ātri vien dāma izdzēsa ierakstu, izraisot diskusijas starp līdzjutējiem.

Trešdienas rītā “Arsenal” sieviešu komanda pavēstīja par jauno “Adidas” treniņu apģērbu. Reklāmas materiālā bija redzama Mīdas komandas biedrene, pozējot jaunajā ekipējumā, ko jau ikviens var iegādāties internetā.

Anglijas izlases futboliste Mīda ar “Twitter” palīdzību nedaudz pasūdzējās. Viņa apgalvoja, ka “Arsenal” futbolistes nav saņēmušas jaunos treniņa apģērbus, neskatoties uz reklāmas kampaņu. Saprotams, ka vīriešu komandas gadījumā nekas tāds nenotiktu un “Arsenal” spēlētāji jau no pirmās dienas arī dzīvē reklamētu jauno produkciju.

Nepagāja ilgs laiks, kad Mīdas, kura novembra beigās Anglijas izlases sastāvā pret Latviju guva trīs vārtus, palīdzot valstsvienībai sagraut latvietes ar 20:0, ieraksts tika izdzēsts, bet fani to bija pamanījuši. “Esi droša, ka fani tevi ir sadzirdējuši un ir aiz tevis. Jābūt drosmei, lai runātu skaļi par problēmām, un mēs tevi atbalstām,” izteicās kāds līdzjutējs.

“Vienādas tiesības ir ļoti svarīgas futbolā, viņas ir pelnījušas tikpat daudz kā vīrieši. Tas ir apkaunojums, ka viņas ir atstātas novārtā un nav tikušas pie jaunā treniņu apģērba, ko jebkurš var pasūtīt,” sacīja žurnālists Džošs Bantings.

Jau iepriekš “Arsenal” futbolistes saskārās ar interesantu attieksmi no komandas puses. “Dažreiz “Arsenal” mēģina izdarīt pareizās lietas, tomēr beigās nesanāk un izskatās, ka tas netika darīts ar pilnu atdevi,” sacīja Lia Volti.

“FA kausa finālā mums bija jaunās jakas, taču tikai vīriešu L un M izmēros, tāpēc mēs izskatījāmies kā būtu kartupeļu maisos. Tas bija jauks solis, bet ne līdz galam pārdomāts. Ja kaut kas tiek darīts, to vajadzētu paveikt līdz galam pareizi. Vīriešu komandas spēlētājiem nekad neliktu vilkt sievietēm paredzētās jakas.”

sportapils