Fani ar svecēm pie viesnīcas atbalsta Džokoviču

Jau pavisam drīz jāsākas sezonas pirmajam tenisa “Grand Slam” turnīram jeb “Australian Open”. Uz lielas jautājuma zīmes ir ranga pirmā numura Novaka Džokoviča dalība tajā, jo serbs nav ielaists valstī. Pie viesnīcas, kurā mitinās Džokovics, sapulcējās viņa līdzjutēji, sniedzot atbalstu.

Iepriekš kļuva zināms, ka “Australian Open” varēs piedalīties tikai tie tenisisti, kuri vakcinējušies pret Covid-19, taču situācija ar Džokoviču un vakcinēšanos nevienā brīdī nav bijusi 100% skaidra, jo serbs ar komentāriem par to, vai ir vakcinējies, nav dalījies. Ņemot to vērā, skaidrs, ka Džokovičs nav vakcinējies.

Lai varētu startēt “Australien Open” tie, kas nav vakcinējušies, nepieciešams saņemt medicīnisko izņēmumu. Serbam, kurš Austrālijā triumfējis trīs gadus pēc kārtas, tāds tika piešķirts, tomēr, ielidojot valstī, viņš tālāk netika ielaists, jo kontroles dienests apšaubīja viņa medicīniskā izņēmuma iemeslu. Ilgu laiku Džokovičs pavadīja lidostā, bet pēc tam tika nogādāts bēgļu viesnīcā Melburnā. Sagaidāms, ka pirmdien būs tiesas sēde, jo Džokoviča pārstāvji apsūdzējuši Austrālijas lēmumu.

Notikumi ap ranga pirmo numuru izraisījuši lielu rezonansi. Serba spēles cienītāji pat sapulcējās pie viesnīcas un, turot rokās sveces, atbalstīja Džokoviču. Cilvēkiem rokās bija arī Serbijas karogi un plakāti, kā arī tie dziedāja dziesmas.

“Šis ir veltījums visiem bēgļiem. Cerams, ka viņi būs brīvi,” izteicās kāds Džokoviča atbalstītājs.

Protams, ka Serbijas prezidents atbalstīja Džokoviču un pie reizes kritizēja Austrālijas nostāju, kamēr Austrālijas premjerministrs norāda, ka noteikumi visiem ir vienādi. Viedokli neslēpa arī Rafaels Nadals. “Ja viņš vēlētos, tad Austrālijā spēlētu bez jebkādām problēmām. Viņš pieņēma lēmumu un katrs to var darīt, taču tādā gadījumā jārēķinās ar sekām.”

“Protams, ka man nepatīk šī situācija. Kaut kādā mērā man viņa ir žēl, taču tajā pašā laikā viņš noteikumus zināja jau ilgu laiku, kā rezultātā viņam pašam jāpieņem lēmumi,” pabeidza Nadals.

sportapils