“Barcelona” futbolists Pikē neslēpj viedokli par tiesnešiem un “Real” un atrāda savu algu

Pēdējās dienās aktīvs sociālajā tīklā “Twitter” bija “Barcelona” futbolists Žerārs Pikē. Nedēļas nogalē viņš dalījās ar padomu saistībā ar tiesnešu darbību un Madrides “Real”, bet pirms tam noraidīja žurnālistu apgalvojumus, parādot savu algu.

Sestdien “La Liga” līdere Madrides “Real” savā laukumā uzņēma “Valencia”. Mača 43. minūtē galvenais tiesnesis piešķīra 11 metru soda sitienu uz Valensijas vārtiem, lai gan atkārtojumā redzams, ka kontakts ar “Real” spēlētāju Kasemiru bija ļoti minimāls.

Karīms Benzemā realizēja pendeli, turklāt francūzim tas bija 300. precīzais sitiens “Real” rindās, kļūstot tikai par ceturto futbolistu vēsturē, kam tas izdevies. Turpinājumā Madride guva vēl trīs vārtus, vienreiz precīza bija arī “Valencia”, tādējādi “Karaliskajam klubam” uzvarot ar 4:1.

Gan mača laikā, gan pēc tā “Valencia” pārstāvji nebija apmierināti ar tiesneša lēmumu, un komandas sociālo tīklu pārvaldītāji nepalika klusējot. Atsaucoties uz populāro seriālu “Money Heist”, Valensijas “Twitter” kontā parādījās ieraksts: “Laupīšanas Madridē jau sāk atkārtoties.”

Situāciju izmantoja Pikē, kurš ātri reaģēja un atbildēja uz “Valencia” ierakstu, rakstot: “Nesakiet pārāk skaļi, viņi jums piešķirs sodu.” Šī nav pirmā reize, kad Pikē publiski komentē tiesnešu darbības, jo praktiski pirms gada spānis teica, ka lielākā daļa “La Liga” tiesnešu strādā par labu “Real”.

Tas gan nebūt nebija viss no Pikē aktivitātēm “Twitter” platformā. Pagājušajā nedēļā Spānijas prese kritizēja Pikē, apgalvojot, ka laikos, kad “Barcelona” ir lielas finanšu grūtības, futbolists saņemot 14 miljonus eiro sezonā, kas būtu lielākais atalgojums komandā. Jau iepriekš esam ziņojuši, ka klubs pirms sezonas lūdza spēlētājiem pieņemt algu samazinājumu.

Pikē nebija mierā ar žurnālista teikto, tāpēc publicēja attēlu, kurā redzams, ka 30. decembrī saņēma pusi algas, kas bija 2,3 miljonu apmērā, tādējādi kopumā par sezonu viņš nopelnīs nepilnus piecus miljonus. “Šādiem cilvēkiem publiskā televīzija maksā, lai viņi aizstāvētu draugus. Te ir mani 50% no algas 30. decembrī. Nedaudz cieniet sevi.”

sportapils