Komanda pārsteigta par piedāvājumu iegūt Riberī

Francijas futbolists Franks Riberī 38 gadu vecumā turpina profesionāļa karjeru, taču visai pieklājīgais vecums var likt domāt arī citādāk. Brazīlijas komanda “Ceara” bija pārsteigta ne tikai par piedāvājumu iegūt Riberī, bet arī par to, ka francūzis nav beidzis karjeru.

Šajā sezonā pieredzējušais Riberī pārstāv Itālijas A sērijas komandu “Salernitana”, 12 maču laikā izceļoties ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli. “Salernitana” piemeklējusi finansiālās problēmas, un Riberī ir viens no dārgākajiem futbolistiem, tāpēc klubs meklē risinājumus, kā ietaupīt līdzekļus. Jāmin arī tas, ka komanda atrodas pēdējā vietā turnīra tabulā.

“Vakar saņēmu zvanu par iespēju iegūt Riberī,” sacīja “Ceara” prezidents Robinsons de Kastro. “Es pat nezināju, ka viņš vēl spēlē! Vai mēs centīsimies viņu iegūt? Es nezinu.”

Iepriekš Riberī pārstāvēja citu Itālijas komandu “Fiorentina”, divu sezonu laikā laukumā dodoties 50 mačos un izceļoties ar pieciem precīziem sitieniem. Visvairāk francūzis pazīstams ar laiku Minhenes “Bayern”, kur pavadīja 12 sezonas, deviņas reizes kļūstot par Vācijas čempionu un vienu reizi iegūstot UEFA Čempionu līgas kausu.

Vislabākā sezona Riberī bija 2012. – 2013., kad “Bayern” triumfēja trīs turnīros, bet Riberī guva 22 vārtus un atdeva 18 rezultatīvas piespēles, bet “Ballon d’Or” balsojumā palika tikai trešajā vietā. “Vairāk nekā vīlies. Tā ir lielākā manas karjeras netaisnība,” toreiz balvas neiegūšanu komentēja Riberī.

sportapils