Mali treniņš tiek pārtraukts apšaudes dēļ

Nepilnu nedēļu norisinās Āfrikas Nāciju kauss futbolā. Trešdien Mali aizvadīja maču pret Tunisiju, taču pirms tam valstsvienība nevarēja aizvadīt treniņu, jo visai netālu norisinājās apšaude starp valdības pārstāvjiem un nemierniekiem.

Limbes treniņu bāzi Āfrikas Nāciju kausa laikā izmanto Mali un Gambijas valstsvienības. Vien dažas stundas pirms pirmā turnīra mača Mali nācās atcelt treniņu, jo pilsētā iebruka valdības armijas spēki un nemiernieki.

Apšaudes laikā divi cilvēki miruši, bet vēl pieci guva ievainojumus, atklāja vietējie mediji. Lai nodrošinātu miera stāvokli, pilsētā un pirms tās izvietoti vairāki armijas kontrolpunkti. Nemiernieki bija pret spēļu rīkošanu Kamerūnas rietumos un jau uzņēmās atbildību par uzbrukumiem.

“Jau no rīta notika apšaude apkārt pilsētai. Mēs arī saņēmām informāciju, ka tirgū bija izvietots paštaisīts sprādzienbīstams priekšmets,” atklāja vietējās pilsētas cilvēktiesību pārstāvis. “Separātistu grupas un drošības spēki cīnījās vieni pret otru.”

Neskatoties uz to, ka treniņu neizdevās aizvadīt, Mali turnīru uzsāka pozitīvi, jo Tunisija tika pārspēta ar rezultātu 1:0, vienīgos vārtus gūstot no 11 metru soda sitienu atzīmes. F grupā bez abām šīm komandām ir arī Gambija un Mauritānija.

sportapils