Holanns: “”Borussia” sāk izdarīt spiedienu uz mani”

Vasara solās būt ļoti karsta Eiropas futbolā. Galvenokārt jau tāpēc, ka visi cītīgi sekos tam, kur karjeru turpinās norvēģu brīnumbērns Ērlings Holanns. Pēc pēdējās Vācijas Bundeslīgas spēles Holanns izteicās, ka viņa pašreizējā darba vieta Dortmundes “Borussia” sāk izdarīt spiedienu attiecībā par karjeras turpinājumu.

Lai gan līgums Holannam ar “Borussia” ir līdz 2024. gadam, šogad stājusies spēkā izpirkuma summa aptuveni 80 miljonu eiro vērtībā, un jau ilgāku laiku par norvēģi interesi izrādot tādi Eiropas grandi kā Madrides “Real”, “Barcelona”, Minhenes “Bayern”, Mančestras “City” un “United”.

Futbolista aģents Mino Rajola devis pavedienu, ka viņa klienta nākamā darba vieta varētu būt Spānija, un spāņu prese vēstījusi, ka tā būs “Barcelona” komanda, ar kuru aģents jau veicis vienošanos. Grūti gan iedomāties, kā Barselona varētu atļauties Holannu, ņemot vērā visas finansiālās grūtības, kas piemeklējušas komandu.

Aizvadītajā piektdienā “Borussia izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 5:1 pār “Freiburg”, un Holanns guva divus vārtus. Pēc mača norvēģis nepatīkami izteicies par Dortmundes komandu, atzīstot, ka tā sākusi izdarīt spiedienu. “Pēdējo sešu mēnešu laikā esmu izvēlējies neko nekomentēt, respektējot Dortmundi, taču tagad klubs sācis izdarīt spiedienu, lai pieņemu lēmumu.”

“Es tikai vēlos spēlēt futbolu, taču viņi presē mani par nākotni, kas nozīmē, ka tuvākajā laikā man jāpieņem lēmums.” Citādāku viedokli izteica “Borussia” izpilddirektors Hanss Joahims Vatske: “Nav nekādu problēmu ar Ērlingu. Viņš ir spontāns cilvēks, un viņš to var atļauties, taču viņam jāsaprot arī mūsu situācija, jo mēs nevaram gaidīt līdz maija beigām.”

Holanns arī šosezon spēlē fantastiski, jo laukumā devies 18 reizes, bet ar precīzu sitienu vārtos izcēlies 21 reizi.

sportapils