Futbolists nepārdzīvo, ka spēlēja maz “Barcelona”, jo saņēma lielu algu

Kamerūnas futbolists Alekss Songs atklājis, ka savulaik ļoti nepārdzīvoja par to, ka “Barcelona” rindās vairāk atradās uz soliņa nekā devās laukumā, jo Spānijas klubs viņam maksāja lielu algu, bet iepriekš viņš nezināja naudas vērtību, nespējot veikt uzkrājumus.

Karjeras sākumā Songs pārstāvēja Francijas komandu “Bastia”, bet 2005. gadā viņš tika izīrēts Londonas “Arsenal”. Pēc tam puses vienojās par darījumu, kā rezultātā Songs kļuva par pilntiesīgu “Arsenal” futbolistu. Pavadot septiņas sezonas komandā, Kamerūnas pārstāvis 205 spēļu laikā guva desmit vārtus, palīdzot “Arsenal” izcīnīt Līgas kausu.

“Lielākā daļa futbolistu dzīvo pāri saviem līdzekļiem. “Arsenal” pavadīju astoņus gadus, taču labi pelnīju tikai pēdējos četros,” saka Songs. “Kad pievienojos komandai, sākotnēji pelnīju 18 tūkstošus eiro nedēļā. Būdams gados jauns, es biju sajūsmā.”

“Gribēju līdzināties lielajiem zēniem, tāpēc pirku visu, ko gribēju, kā arī devos trakās ballītēs. Dodoties uz treniņu, redzēju, ka Tjerī Anrī ir lieliska automašīna, un es sev teicu, ka vēlos tādu pašu auto. Pēc tam apmeklēju auto izplatītāju, parakstīju papīrus, un man bija tāds pats auto.”

“Varu apgalvot, ka jau divu mēnešu laikā atdevu automašīnu, jo visu naudu iztērēju par degvielu,” skaudrajā pieredzē dalās Songs. “Teicu, lai viņi man dod “Toyota”, jo iepriekšējā automašīna man bija par daudz. Nākamajā treniņā Anrī prasīja, kur ir mans auto, bet es atbildēju, ka tā ir augstākā līmenī nekā es. Pa visu pavadīto laiku “Arsenal” es nesakrāju pat simts tūkstošus, lai gan visi domāja, ka esmu miljonārs.”

Karjeras turpinājumā Songs pievienojās “Barcelona”, divu sezonu laikā piedaloties 65 spēlēs un izcīnot gan “La Liga” titulu, gan Spānijas Superkausu. “Instagram” čatā ar NBA basketbolistu Paskālu Siakamu futbolists nepārdzīvoja, ka vairāk atradās uz soliņa, jo pāreju uz Barselonu lielā mērā ietekmēja nauda.

“Kad “Barcelona” man piedāvāja līgumu un es redzēju summu, nedomāju divreiz,” atklāts ir kamerūnietis. “Sapratu, ka sievai un bērnam vajadzētu dzīvot komfortabli arī pēc tam, kad mana karjera būs beigusies. Tikos ar “Barcelona” direktoru, kurš teica, ka laukumā daudz netikšu, tomēr man bija vienalga, jo zināju, ka kļūšu par miljonāru.”

Barselona izīrēja Songu uz “West Ham”, bet vēlāk viņš pārstāvējis arī Kazaņas “Rubin” un “Sion”, bet kopš 2020. gada Kamerūnas futbolists pārstāv Džibutijas Premjerlīgas komandu “Arta / Solar 7”.

sportapils