Vecākā brāļa padomi: futbolists māca respektēt 2. vietu

Nedēļas nogalē noskaidrojās Spānijas Superkausa ieguvēja. Kārtējo reizi par čempioni kļuva Madrides “Real”, kas izšķirošajā mačā apspēlēja Bilbao “Athletic”. Protams, ka sarūgtinājums Bilbao “Athletic” spēlētājiem bija, īpaši to izrādot Niko Viljamsam, taču viņa brālis Iņaki uzreiz pamācīja jaunāko radinieku.

Zināmu pārsteigumu “Bilbao” sagādāja pusfinālā, jo tika pieveikta pagājušās sezonas Spānijas čempione Madrides “Atletico”, tomēr apspēlēt vēl vienu Madrides komandu neizdevās, “Real” triumfējot ar 2:0. Pēc mača Bilbao futbolisti nebija priecīgi, un Niko Viljamss pēc 2. vietas medaļas saņemšanas uzreiz to noņēma nost.

Viņa vecākais brālis Iņaki, kurš “Athletic” rindās aizvadījis vairāk nekā 300 spēles, uzreiz pamanīja jaunākā brāļa izdarības un lika uzreiz uzlikt medaļu atpakaļ kaklā. Pagājušā gada pavasarī Niko piedzīvoja debiju Bilbao rindās, un kopš tā laika Iņaki ļoti uzpasējis jaunāko brāli.

“Esmu viņam teicis, ka dzīves laikā tu vairāk zaudē nekā uzvari, tāpēc jāturpina cīnīties un ciest,” pēc zaudējuma “Real” par brāļa motivēšanu runāja Iņaki. “Mēs turpināsim cīnīties, lai arī turpmāk būtu šādas iespējas. Madrides “Real” bija pelnījusi uzvaru, un es viņus apsveicu.”

“Zaudējums finālā vienmēr sāp,” atklāts ir Iņaki. “Tajā pašā laikā mums ir gods spēlēt finālā, un mūsu atbalstītāji var būt lepni par to, ko rādījām laukumā.”

sportapils