Tiesneša būtiskā kļūda maksā “Milan” uzvaru

Pirmdienas vakarā Itālijas A sērijā tika aizvadītas trīs cīņas. Interesantākā risinājās Milānā, kur turnīra vicelīdere “AC Milan” negaidīti piekāpās “Spezia” ar rezultātu 1:2. Ļoti iespējams, ka iznākums būtu citādāks, ja vien kompensācijas laikā tiesnesis nepieļautu būtisku kļūdu.

Pirmā puslaika kompensācijas laikā “Milan” ar 11 metru soda sitiena palīdzību izvirzījās vadībā, bet 64. minūtē “Spezia” izlīdzināja rezultātu. Otrā puslaika kompensācijas laikā Milānai bija lieliska izdevība izraut trīs punktus, bumba ielidoja vārtos, taču tie netika ieskaitīti.

“Milan” spēlētājs Ante Rebičs jau bija gatavs izdarīt sitienu, bet no aizmugures “Spezia” futbolists pārkāpa noteikumus. Bumba veiksmīgi nonāca pie Žuniora Mesiasa, kurš izdarīja precīzo sitienu, bet tiesnesis jau bija nosvilpis, fiksējot pārkāpumu.

Mājinieku futbolisti, protams, bija ļoti neapmierināti ar lēmumu, turklāt Rebičs pat apķēra galvenā tiesneša Marko Seras seju. Tiesnesis atzina savu kļūdu, bet piešķirtajā brīvsitienā Zlatans Ibrahīmovičs raidīja bumbu pāri vārtiem. Tiesneša lēmums bija būtisks pavērsiens spēlē, jo dažas minūtes vēlāk “Spezia” guva vārtus un izcīnīja sensacionālu uzvaru, jo komanda turnīra tabulā pašlaik atrodas tikai 15. pozīcijā.

“Milan” galvenais treneris Stefano Pioli pēc mača sacīja, ka Sera atvainojās par kļūdu un arī Itālijas tiesnešu federācijas atbildīgie cilvēki atvainojās. Paredzams, ka 39 gadus vecais tiesnesis saņems sodu. Ja parasti tiesnešiem piešķir aizliegumu tiesāt divus mačus, tad šajā gadījumā tas varētu būt arī garāks.

“Es centos nomierināt savus spēlētājus, bet tas neaizdevās, ko apliecina “Spezia” gūtie vārti,” pēc mača atzina “Milan” galvenais treneris. “Mēs zinām, ka tā bija netaisnība, mēs paši varam sevi vainot, taču atbildība mums jādala ar tiesnesi. Man ir žēl to teikt.”

sportapils