Bijušajam Mančestras “City” un “Real” futbolistam piešķir deviņus gadus cietumā

Itālijas tiesa noraidījusi Brazīlijas futbolista Robinju apelācijas sūdzību, un bijušajam Mančestras “City” un Madrides “Real” uzbrucējam paredzēts deviņu gadu cietumsods par izvarošanu.

Pirms pieciem gadiem jeb 2017. gadā Robinju tika notiesāts par grupveida sievietes izvarošanu, kas notika 2013. gadā Milānā. Robinju un vēl pieci brazīlieši tika atzīti par vainīgiem uzbrukumā sievietei no Albānijas, kura tolaik bija 22 gadus jauna, kādā pilsētas naktsklubā.

Robinju pastāvīgi noraidīji apsūdzības, ka viņš piedalījies uzbrukumā, taču Romas Augstākā tiesa apstiprinājusi iepriekšējo spriedumu, kas paredz, ka 37 gadus vecajam brazīlietim piespriests deviņu gadu ilgs cietumsods.

Maz ticams, ka bijušais futbolists sodu izcietīs Itālijā, jo pašlaik atrodas Brazīlijā, kas saskaņā ar tās konstitūciju nepieļauj savu pilsoņu izdošanu. Itālija gan var pieprasīt, lai Robinju laiku cietumā pavada Brazīlijā.

Robinju Brazīlijas izlases sastāvā aizvadījis 100 spēles, bet karjeru uzsāka “Santos” vienībā, pēc tam pārceļoties uz Madrides “Real”. 2008. gadā brazīlietis no Madrides pārcēlās uz Mančestras “City”, par ko Anglijas komanda toreiz samaksāja nepilnus 40 miljonus eiro, un tā bija rekordliela summa, taču divus gadus vēlāk futbolists ar īres palīdzību nonāca atpakaļ “Santos”, jo nespēja demonstrēt labu sniegumu “City”.

Piecus gadus Robinju spēlēja arī “AC Milan”, tad vēlreiz atgriezās “Santos”, kā arī karjeras turpinājumā spēlēja citās Brazīlijas un Turcijas komandās. 2020. gadā viņš kārtējo reizi bija gatavs vilkt “Santos” kreklu, taču komanda beigās izlēma par sadarbības pārtraukšanu, lai futbolists varētu koncentrēties tikai un vienīgi uz Itālijā notiekošajiem tiesas procesiem saistībā ar izvarošanu.

sportapils