Porziņģis rezultatīvs uzvarā, Latviju Pekinā pārstāvēs 57 sportisti – aizvadītās dienas aktualitātes

Dalasas “Mavericks” naktī uz ceturtdienu pieveica Toronto “Raptors” ar 102:98, un Kristaps Porziņģis izcēlās ar 18 punktiem, septiņām bumbām zem groziem, divām rezultatīvām piespēlēm, pārtvertu bumbu un piecām kļūdām. Citā mačā Dāvim Bertānam astoņu minūšu laikā neprecīzs tālmetiens un piezīme, kamēr Vašingtonas “Wizards” zaudēja Bruklinas “Nets” – 118:119.

Vakar oficiāli kļuva zināms Latvijas delegācijas sastāvs Pekinas olimpiskajās spēlēs. Latviju kopumā pārstāvēs 57 sportisti, kas ir atkārtots rekords. Lielu daļu sastāda hokeja izlase (25 sportisti), bet pārējie ir individuālo sporta veidu pārstāvji.

Rūdolfs Balcers ievietots Covid-19 protokolā, kā rezultātā nevarēs palīdzēt Sanhosē “Sharks”. Nesen latvietis izlaida pusotru mēnesi savainojuma dēļ, pēc tam atgriezās, izceļoties ar diviem vārtiem divos mačos pēc kārtas.

Lielisku maču AHL aizvadīja Haralds Egle, kurš guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet viņa pārstāvētā Manitobas “Moose” ar rezultātu 3:4 zaudēja Aiovas “Wild”. Šajā sezonā, piedaloties 16 mačos, Egle ticis pie septiņiem rezultativitātes punktiem – trim vārtiem un četrām piespēlēm.

Zaudējumu svarīgā FIBA Eirolīgas spēlē piedzīvoja “TTT Rīga”, atzīstot “Montpellier” pārākumu ar 45:80. Divas kārtas pirms grupu turnīra beigām rīdzinieces ir 5. vietā, kas ļautu sezonu turpināt FIBA Eiropas kausā. Rezultatīvākā trešdienas vakarā ar 13 punktiem bija Džesmina Tomasa.

Rihards Lomažs guva 14 punktus Turcijas basketbola čempionāta spēlē, bet Spānijas līgā ar septiņiem punktiem izcēlās Artūrs Kurucs. Līgumu ar Ungārijas komandu “Alba Fehervar” pārtraucis Mārtiņš Laksa, kuram šosezon vidēji 12,7 punkti un 4,2 atlēkušās bumbas.

Latvijas hokeja čempionāta spēlē trešdien “Olimp/Venta 2002” ar rezultātu 3:1 apspēlēja “Dinaburgu”.

sportapils