Merzļikinam 33 atvairīti metieni un 2. zvaigznes gods, Ostapenko zaudē 3. kārtā – aizvadītās dienas aktualitātes

Lielisku sniegumu vārtos demonstrējis Elvis Merzļikins, kurš atvairīja 33 metienus no 34, sekmējot Kolumbusas “Blue Jackets” 2:1 uzvaru pār Filadelfijas “Flyers”. Merzļikins izpelnījās arī spēles otrās zvaigznes godu.

“Australian Open” vienspēļu turnīrs noslēdzies Aļonai Ostapenko, kura trešās kārtas mačā piekāpās Čehijas spēlētājai Barborai Krejčīkovai ar 6:2, 4:6, 4:6, lai gan pēc uzvarētā seta latviete otrajā bija vadībā ar 3:1.

Rezultatīvu piespēli naktī uz piektdienu atdeva Teodors Bļugers, un Pitsburgas “Penguins” apspēlēja Otavas “Senators” ar rezultātu 6:4. Šajā sezonā Bļugera kontā ir astoņi vārti un deviņas rezultatīvas piespēles.

Aizvadot otro spēli divās dienās, Dalasas “Mavericks” piedzīvoja zaudējumu pret Fīniksas “Suns” (101:109), Kristapam Porziņģim gūstot 18 punktus, izcīnot 11 atlēkušās bumbas, atdodot vienu rezultatīvu piespēli, bloķējot divus metienus, pieļaujot kļūdu un nopelnot četras piezīmes.

ULEB Eirolīgas mačā Rolands Šmits izcēlās ar sešiem punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, pārtvertu bumbu, četrām piezīmēm un diviem izprovocētiem pārkāpumiem, bet “Barcelona” piekāpās ar rezultātu 64:70 Kazaņas “Unics”.

Vietu Anglijas Līgas kausa finālā ceturtdienas vakarā nodrošināja “Liverpool”, kas pieveica Londonas “Arsenal” ar 2:0. Finālā Liverpūle tiksies ar Londonas “Chelsea”.

Latvijas-Igaunijas basketbola līgā pie panākuma tika BK “Ventspils”, kas aizvadīja pirmo spēli mēneši laikā, apspēlējot “Viimsi” ar rezultātu 100:70.

sportapils