Futbolistam bijušajai darba vietai jāmaksā 16,5 miljoni eiro

Brazīlijas futbolistam un pašlaik “AC Milan” pārstāvošajam Rafaelam Leao nāksies šķirties no 16,5 miljoniem eiro, jo viņš zaudējis tiesā cīņā ar savu bijušo darba vietu Lisabonas “Sporting”.

Visa jezga sākās 2018. gadā, kad Leao vienpusēji lauza līgumu ar “Sporting”, apgalvojot, ka nikni komandas atbalstītāji esot ielauzušies treniņbāzē un uzbrukuši futbolistiem. Kā brīvais aģents brazīlietis pievienojās “Lille”, bet 2019. gadā pārcēlās uz “AC Milan”.

Portugāles Sporta arbitrāžas tiesa 2020. gada martā piesprieda futbolistam 16,5 miljonu eiro lielu sodu par sporta darba līguma prettiesisku izbeigšanu. “Sporting” sākotnēji gribēja, lai Leao samaksā 45 miljonus, kas bija noteikts līgumā kā transfēra summa.

Neatkarīga persona, kas tika piesaistīta šai lietai, uzskatīja, ka summa starp 15 un 18 miljoniem būtu pietiekama kompensācija “Sporting” vienībai. Leao mēģināja panākt lēmuma atcelšanu Lisabonas Apelācijas tiesā, tomēr tas neizdevās.

Tagad brazīlietim jāmaksā 16,5 miljoni vai jāiesniedz apelācija Portugāles Augstākajā tiesā. Visticamākais, ka no maksāšanas Leao neizvairīsies, un tas būs pamatīgs trieciens viņa maciņam. 22 gadus vecais futbolists Milānas rindās šosezon spēlē labi, 24 maču laikā izceļoties ar astoņiem precīziem sitieniem.

sportapils