Kad nav variantu: 170cm garš vārtsargs un numurs ar izolācijas lentu

Turpinās Āfrikas Nāciju kauss futbolā, un sākušies izslēgšanas mači. Astotdaļfinālā Komoras izlasei pret Kamerūnu bija jādomā par alternatīvu vārtos, jo COVID-19 un savainojumu dēļ valstsvienībai nebija vārtsargu, līdz ar to vārtos stājās 170cm garš aizsargs.

Kopumā Komoras rindās tika konstatēti 12 pozitīvi COVID-19 gadījumi. Izlases pamatvārtsargs Salims Bens Boina iedzīvojās savainojumā pret Maroku, bet pārējie divi vārtsargi saslima ar pasaulē valdošo vīrusu.

Interesanti, ka viens no rezerves vārtsargiem Ali Ahamada pirms astotdaļfināla saņēma negatīvu testu, taču turnīra gaitā organizatori mainīja noteikumus, līdz ar to Ahamads tomēr nevarēja palīgā izlasei COVID-19 protokola dēļ.

Par Komoras vārtu drošību spēlē pret pieckārtējo čempioni Kamerūnu atbildēja 30 gadus vecais kreisās malas aizsargs Čakers Alhadurs, kurš izmantoja otrā vārtsarga cimdus un kreklu, ar izolācijas lentu uzliekot savu numuru, un vārtos izskatījās dzīvīgs. Uzdevums kļuva vēl grūtāks, kad jau 7. minūtē izlases kapteinis Džimijs Abdo nopelnīja sarkano kartīti.

Alhadurs izturēja līdz 29. minūtei, jo tad Kamerūna atklāja spēles rezultātu, bet 70. minūtē pārsvars tika dubultots. Vienus vārtus Komoras izlase atguva, beigās piekāpjoties ar 1:2. Jāteic, ka Alhadurs kopumā vārtos izskatījās labi, neskatoties uz to, ka nekad iepriekš to nav darījis, viņš izcēlās ar diviem lieliskiem atvairījumiem, parādot savus aizsarga instinktus.

sportapils