“Barcelona” ieviesīs algu griestus

Spānijas futbola flagmanis “Barcelona” esot izlēmis par algu griestu ieviešanu, kas tiks noteikti nākotnes darījumiem, tādējādi atturot sevi no pārmērīgiem tēriņiem un iespaidīgiem transfēriem. Jaunie noteikumi stāsies spēkā ar 30. jūniju.

Sliktā “Barcelona” finansiālā situācija nevienam futbola līdzjutējam nav jaunums. Vēl pavisam nesen komandas parādsaistības sniedzās pāri vienam miljardam eiro, un vasarā algas samazinājumu pieņēma tādi futbolisti kā Žerārs Pikē un Džordi Alba, bet vairāki līderi atstāja komandu, ieskaitot Lionelu Mesi.

Ilgāku laiku Barselona cīnījusies ar “La Liga”, lai ievērotu līgas noteiktos finansiālos noteikumus. Tas novedis pie tā, ka komandai bijušas problēmas ar spēlētāju reģistrēšanu, kas bija arī jaunākā papildinājuma Ferana Toresa gadījumā, jo “Barcelona” uzreiz viņu nevarēja pieteikt.

“Barcelona” ieplānojusi noteikt fiksētus algu griestus, kas būtu desmit miljonu eiro apmērā, ko jaunie papildinājumi nevarēs pārsniegt, lai futbolistiem nebūtu pārmaksāti un nestabili līgumi. Šādā gadījumā komanda, iespējams, nevarētu iesaistīties cīņā par labākajiem futbolistiem, piemēram, Ērlingu Holannu.

Neskatoties uz ierobežotajām finansēm, klubs cer, ka izdosies piesaistīt augstākā līmeņa spēlētājus, piedāvājot viņiem dažādus bonusus, kas būtu balstīti ar sniegumu laukumā. Tiek vēstīts, ka pirmajā februārī komandas prezidents Žuans Laporta iepazīstinās komandu ar jaunajiem noteikumiem.

Laporta ar komandas pārstāvjiem jau esot apspriedis dažas no lielākajām kļūdām, piemēram, kādam skautam Dienvidamerikā maksājot astoņus miljonus dolāru.

Viss gan nav tik slikti, jo tuvākajā laikā “Barcelona” varētu noslēgt lielāko sponsora līgumu ne tikai kluba, bet arī futbola vēsturē, mūzikas straumēšanas uzņēmuma “Spotify” logo parādoties uz komandas krekla. Darījums varētu būt uz pieciem gadiem par aptuveni 340 miljoniem eiro, savukārt treniņu formu sponsoru “Beko” varētu aizstāt kriptovalūtas uzņēmums “Polkadot”.

sportapils