Ronaldu nevēlas, lai dēlam būtu telefons

Krištianu Ronaldu ir viens no visu laiku bagātākajiem futbolistiem, viņa kolekcijā ir neskaitāmi pulksteņi un automašīnas, tomēr saviem bērniem viņš nepērk visu, ko tie vēlas. Tā, piemēram, Ronaldu savam 11 gadus vecajam bērnam nedod telefonu.

Krištianu juniors spēlē Mančestras “United” jauniešu komandā, un visai bieži viņš jautā tētim pēc mobila telefona, tomēr Krištianu seniors šajā jautājumā ir strikts. “Tas (mobilais telefons – aut.) noteikti daudz palīdz. Tas palīdzējis gan man, gan cilvēkiem apkārt, gan visai pasaulei, mums jāizmanto tā priekšrocības, taču nevajag kļūt atkarīgiem no tā,” par telefonu izmantošanu stāsta Ronaldu.

“Varu minēt vienu piemēru. Manam dēlam drīz paliks 12, un viņš visu laiku jautā, vai viņam var būt mobilais telefons. Es atbildu, ka pienāks laiks,” atzīst futbolists. “Zinu, ka šī paaudze ir vienu soli priekšā, tāpēc piekrītu, ka mums tas ir jāizmanto, taču ne tā, lai kļūtu atkarīgi no tehnoloģijām. Var iedot uz noteiktu laika periodu, taču nevis visu laiku. Tas, manuprāt, ir svarīgākais.”

Ronaldu ir tēvs četriem bērniem, turklāt drīz ģimenes saime palielināsies, jo viņa draudzene gaida dvīnīšus. Jau iepriekš futbolists izteicies par dēlu un mobilajiem telefoniem. “Ja viņš vēlas man piezvanīt, tad to viņam vajadzētu izdarīt caur vecmāmiņu.”

Tāpat Ronaldu nepatīkot, ka dēls uzturā lieto gāzētos dzērienus un čipšus. “Brīžiem esmu dusmīgs, jo citreiz viņš dzer “Coca-Cola” un “Fanta”. Cīnos ar viņu, kad ēd čipšus un kartupeļus frī, un visu pārējo, ko zina. Tas man nepatīk. Arī mani mazākie bērni brīžos, kad ēd šokolādi, skatās uz mani, bet mums jābūt stingriem.”

sportapils