Nadals savulaik palīdzējis “Real” iegūt svarīgu spēlētāju

Aizvadītajā nedēļas nogalē Rafaels Nadals kļuva par uzvarām bagātāko tenisistu “Grand Slam” posmos, taču pirms vairākiem gadiem viņš palīdzējis Madrides “Real” iegūt svarīgu spēlētāju Marko Asensio izskatā, izsakot savu viedokli komandas prezidentam.

Nadals ir liels “Real” fans, bet kādreiz viņam piederēja desmit procentu “RCD Mallorca” akciju kopā ar savu onkuli Miguelu, kurš savulaik spēlēja gan šajā komandā, gan “Barcelona”. Tieši Nadals spēlēja būtisku lomu darījumā starp “Real” un “Mallorca”, kad viņš darbībā redzēja tolaik 17 gadus jauno Asensio. “Presi, tev jāparaksta tas zēns,” Nadals sacīja “Real” prezidentam Florentino Peresam.

betsafe

Asensio pārcēlās uz “Real” tikai par 3,9 miljoniem eiro, taču nākamās divas sezonas viņš pavadīja īrē tajā pašā Maljorkā un “Espanyol”, pēc tam kļūstot par pilntiesīgu “Real” futbolistu. Asensio palīdzējis Madridei izcīnīt pa diviem “La Liga” un UEFA Čempionu līgas tituliem, 2017. gada finālā pret “Juventus” gūstot arī vārtus.

Spānijas futbolists pēc tam atzina, ka Nadals tiešām ietekmēja viņa pārcelšanos uz Madridi. “Tas stāsts ir patiess. Viņš piezvanīja Florentino un teica, lai paraksta līgumu ar mani. 2014. gada ziemā aģents teica, ka “Real” izrāda interesi, arī vairākas citas komandas zvanīja, taču pirms vienas no spēlēm Florentino piezvanīja un teica, ka būšu Madrides spēlētājs,” tā laika notikumus atcerējās Asensio.

“Tas viss notika vienā dienā – mēs devāmies uz Madridi, es parakstīju līgumu, mums parādīja “Santiago Bernabeu” un treniņu centru, taču pēc tam devāmies atpakaļ uz Maljorku, lai pabeigtu sezonu.”

sportapils