Par profesionālu sportu kļuvušas spilvenu cīņas

Domājams, ka visi vismaz bērnībā kādreiz izbaudījuši spilvenu kaujas, un tagad viss pārgājis jaunā līmenī, jo izveidota speciāla spilvenu kauju organizācija, kas boksa ringā rīkos cīņas, tādējādi cīņām ar spilveniem kļūstot par profesionālu sportu.

“Pillow Fight Championship” (PFC) rīko cīņas ar spilveniem. Viss norisinās līdzīgi kā boksā, jo sportisti dodas ringā, taču tiek izmantoti organizatoru īpaši piešķirti spilveni. Vēl viena atšķirība no boksa ir tāda, ka netiek izmantoti cimdi.

Kā vēstīts organizatoru mājaslapā, sākotnēji bija ideja izveidot īstu cīņu sporta veidu, kas varētu apvienot un ieinteresēt ģimenes, iekļaujot vēsturisko ieroci jeb spilvenu, kā arī pieredzējušus MMA cīkstoņus un bokserus.

Vienas cīņas maksimālais ilgums ir trīs raundi divu minūšu garumā. PFC apgalvo, ka visai ātri izdevies kļūt par populāru sporta veidu, kas sevī apvieno spēku, izturību un stratēģiskās prasmes no daudz brutālākiem cīņu sportiem, tajā pašā laikā tam esot ļoti jautram piedzīvojumam.

Aizvadītajā nedēļas nogalē PFC sacensības norisinājās Floridā, kur 16 vīrieši un astoņas sievietes cīnījās par jostu un piecu tūkstošu ASV dolāru lielu naudas balvu. Interesanti, ka cīņas vērot ieradās Konora Makgregora pirmais UFC pretinieks Markuss Brimedžs un Markuss Peress, turklāt viņa cīņa izvērtās arī lielākos asumos.

sportapils