Kuksiks tālmetienu konkursa finālā sacenšas ar fanu

Aizvadītā nedēļas nogale Eiropas basketbolā tika veltīta kausa izcīņām un Zvaigžņu spēlēm. Tas notika arī Lietuvā, kur komandas cīnījās par Karaļa Mindauga kausu, taču tā laikā notika arī konkursi. Tālmetienu sacensībās startēja 12 profesionāļi, ieskaitot Rihardu Kuksiku, un viens fans.

Lietuvas basketbola līga šosezon ieviesa jaunu ideju, piedāvājot jebkuram līdzjutējam sacensties tālmetienu konkursā. Vajadzēja tikai pārvarēt kvalifikācijas kārtu, ko sekmīgi izdarīja 39 gadus vecais Antanas Šegžda, kurš ikdienā ir tehnoloģiju kompānijas izpilddirektors un basketbolu spēlē amatieru līmenī.

Realizējot visus metienus no piecām stacijām, kopā var savākt 30 punktus. Pirmajā kārtā Šegžda tika pie 21 punkta, taču ar to nepietika, lai iekļūtu otrajā kārtā, jo viņam bija jāaizvada papildkārta pret Martinu Gecēviču no “Juventus” un Eimantu Stankēviču no “Šiauliai”. Gūstot deviņus punktus, Segzda tika tālāk, kurā no 13 dalībniekiem bija palikuši vairs tikai četri.

Ar 19 punktiem pusfinālā līdzjutējs bija pārāks vēl par diviem konkurentiem, un tas ļāva viņam iekļūt lielajā finālā, kurā Šegžda guva 18 punktus, kas būtu cienīgs rezultāts jebkuram profesionālam basketbolistam. Lielais brīnums gan nenotika, jo “Nevežis” pārstāvošais latvietis Rihards Kuksiks uzrādīja augstvērtīgāku rezultātu, gūstot 22 punktus un nodrošinot čempiona titulu.

“Nereāla sajūta,” sarunā ar “BasketNews” teica Šegžda. “Es kļuvu karsts tā, it kā būtu treniņā. Atbalsts no tribīnēm bija lielisks, tūkstošiem cilvēku uztraucās par mani. Es noteikti to visu izbaudīju. Varbūt tas bija vecuma dēļ, varbūt mana darba dēļ. Atbalsts no tribīnēm man sniedza lielu enerģiju.”

“Viss, ko gribu teikt, ir, ka nav nozīmes tavai metienu formai, ko kāds cenšas noniecināt, vai tam, ko saka skauģi,” turpina Šegžda. “Tev ir jātic sev. Ja tu darīsi visu ar mīlestību, viss izdosies.”

sportapils