Nepatīkamais slēpojums: garajā distancē sasalst dzimumloceklis

Svētdien ar pēdējiem startiem noslēdzās Pekinas olimpiskās spēles. Sacensību noslēdzošajā dienā risinājās 30 kilometru slēpošana, un lielā aukstuma dēļ pie neierasta savainojuma tika Somijas pārstāvis Remi Lindholms, kurš apgalvoja, ka viņam sasala dzimumloceklis.

Sākotnēji bija paredzēts, ka vīrieši slēpos 50 kilometrus, tomēr tika izlemts saīsināt distanci par 20 kilometriem. Tas gan nepalīdzēja somam Lindholmam, kuram pēc finiša bija nepieciešama siltuma paciņa, lai novietotu to intīmajā zonā.

Lielajā aukstumā un stindzinošajos vējos soms pavadīja stundu un nepilnas 16 minūtes, sacensības noslēdzot 28. vietā. Interesanti, ka dzimumorgāna sasalšanas problēmā sportists iedzīvojies otro reizi, šādu pieredzi gūstot pagājušā gada sacensībās Somijā.

“Jūs varat minēt, kura ķermeņa daļa bija mazliet sasalusi, kad finišēju. Šīs bija vienas no drausmīgākajām sacensībām, kādās esmu piedalījies,” Lindholms atzina sarunā ar somu medijiem. “Tā bija cīņa par tikšanu līdz galam.”

Sacensības ne tikai bija noīsinātas par 20 kilometriem, bet arī sākās stundu vēlāk, jo organizatori uztraucās par lielo salu. Plānie tērpi un apakšdrēbes, ko velk sacensību dalībnieki, kā arī sejas un ausu aizsargi sniedza tikai nelielu aizsardzību.

“Kad ķermeņa daļas pēc finiša sāka sasilt, sāpes bija nepanesamas,” skarbajā pieredzē dalījās Lindholms.

sportapils