Bijušais Anglijas izlases futbolists iesaka Ronaldu citādāk atzīmēt vārtu guvumus

Kad Mančestras “United” līderis Krištianu Ronaldu gūst vārtus, tad jau varam iztēloties, kā viņš to nosvinēs. Bijušais Anglijas izlases spēlētājs Pīters Kraučs uzskata, ka portugālis pārāk bieži izmanto vienu svinību veidu.

Jau pierasti, ka pēc vārtu guvumiem Ronaldu skrien, palecas, tā laikā apgriežas apkārt un nokliedzas “Siu”. Pirmo reizi portugālis tā priecājās par precīzo sitienu Madrides “Real” rindās 2013. gadā, bet kopš tā laika šī svinību metode bijusi visai bieža.

Bijušajam futbolistam Kraučam arī bija sava svinību metode, kas izpaudās robota deju kustībās, tiesa, viņš tā darījis vien pāris reizes, pirmo reizi tam notiekot 2006. gadā pret Jamaiku. Jokojoties Kraučs sacījis, ka Ronaldu vārtu svinības var kļūt par novecojušām.

“Es uzskatu, ka man tas jāpasaka publiski: laba svinību metode ir tāda, kas netiek izmantota bieži,” viedokli pauž Kraučs. “Jūs negribiet, lai kāds apgriežas apkārt un saka, ka atkal būs tās pašas svinības.”

“Futbola laukumā “robotu” izpildīju tikai trīs reizes – Anglijas pārbaudes spēlēs pret Ungāriju un Jamaiku, kā arī “Stokes” rindās, kad guvu 100. vārtus Anglijas Premjerlīgā,” senos notikumus atceras Kraučs. “Tie ir jāpietaupa. Jādara, lai pārējie gribētu vairāk. Padomā par to, Krištianu.”

Pagājušās nedēļas otrdienā Ronaldu guva vārtus Premjerlīgas spēlē pret “Brighton”, taču portugālis vārtus neatzīmēja sev ierastajā veidā. Savulaik Ronaldu atklāja, ka svinību pirmsākumi meklējami pārbaudes mačā pret Londonas “Chelsea”, kas norisinājās ASV.

“Es guvu vārtus, un tas notika dabiski,” saka Ronaldu. Šajā sezonā “United” līderis 29 mačos guvis 15 vārtus, taču skaitu viņš noteikti centīsies palielināt trešdienas vakarā, kad Mančestra aizvadīs UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmo spēli pret Madrides “Atletico”.

sportapils