PSG sapņu scenārijs – Zidāns un Vengers

Francijas futbola smagsvars Parīzes “Saint-Germain” gatavs veikt izmaiņas komandā un piesaistīt slaveno Arsēnu Vengeru par sporta direktoru, savukārt galvenā trenera amats noskatīts Zinedinam Zidānam, ziņo Francijas mediji.

Pašlaik PSG atrodas Francijas čempionāta pirmajā vietā, tuvāko konkurenti apsteidzot par 13 punktiem, kā arī pēc pirmās UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles Parīzes komanda atrodas vadībā ar 1:0 pret Madrides “Real”. Neskatoties uz visai labajiem rezultātiem, uz lielas jautājuma zīmes ir sporta direktora Leonardo nākotne komandā, kas vēl vairāk sašķobījās pēc komandas zaudējuma nacionālajā čempionātā aizvadītajā nedēļas nogalē.

Lielu uzmanību Leonardo veltīja sociālo tīklu lietotāji, kuri apsmēja sporta direktora teikto, ka sestdienas spēlē pret “Nantes” viss esot nostājies pret parīziešiem, tāpēc arī piedzīvota neveiksme ar 1:3. Leonardo esot saspīlētas attiecības ar PSG īpašniekiem, kas nav apmierināti ar komandas transfēru aktivitāti, ieskaitot praktiski neesošo progresu sarunās ar Kilianu Mbapē par futbolista palikšanu Parīzē.

Kā vēsta franču prese, PSG īpašnieki esot gatavi atlaist Leonardo un kā potenciālo aizstājēju esot noskatījuši Arsēnu Vengeru, kurš pašlaik strādā FIFA un ir atbildīgs par futbola attīstību visā pasaulē. Tas nav viss, jo sapņu scenārijā ietilpst Zinedina Zidāna kļūšana par galveno treneri, kurš pagājušajā gadā noslēdza laiku pie “Real” stūres.

Šajā sezonā visai daudz diskutēts par Maurisio Početino palikšanu PSG galvenā trenera amatā. Iepriekš baumoja, ka speciālistam izveidojies konflikts ar vienu no komandas zvaigznēm Lionelu Mesi, bet tagad tiek runāts, ka Početino varētu kļūt par nākamo Mančestras “United”  vadoni.

Vengers savulaik atzina, ka PSG centās 2011. gadā parakstīt līgumu ar viņu, kad klubu iegādājās Kataras investori. “Man vienmēr šķita dīvaini, ka tādai pilsētai kā Parīzei nav spēcīgas komanda. Kāpēc es nepārgāju? Tādēļ, ka man bija līgums ar “Arsenal”. Mani audzināja, ka jātur dotais vārds un jāciena līgumi, ko esmu parakstījis. Nevar prasīt spēlētājiem būt lojāliem, ja pats tāds neesi.”

sportapils