Ārlietu ministre aicina Anglijas komandas boikotēt Čempionu līgas finālu

Lielbritānijas ārlietu ministre Liza Trasa šajā nedēļā izplatījusi paziņojumu, kurā aicinājusi Anglijas futbola komandas boikotēt UEFA Čempionu līgas finālu, kam maijā vajadzētu notikt Sanktpēterburgā. Šādi izteikumi veikti, protams, reaģējot uz Krievijas darbībām Ukrainā.

Vakar noslēdzās Čempionu līgas astotdaļfināla pirmās spēles, bet martā norisināsies atbildes cīņas. Starp 16 labākajām komandām iekļuvušas četras Anglijas vienības – pašreizējā čempione Londonas “Chelsea”, Mančestras “United”, “Liverpool” un Mančestras “City”.

Vislabākajās pozīcijās tikšanai tālāk atrodas “City”, kas pirmo spēli pret “Sporting” uzvarēja ar 5:0. Liverpūle tika galā ar Itālijas čempioni Milānas “Inter” (2:0), “Chelsea” ar tādu pašu rezultātu pieveica “Lille”, savukārt “United” vakar izrāva neizšķirtu pret Madrides “Atletico” – 1:1.

Plānots, ka spēcīgāko Eiropas futbola komandu noteiks 28. maija vakarā Sanktpēterburgā, tomēr pastāv iespēja, ka fināls norisināsies citā vietā un UEFA atņems Krievijai tiesības rīkot ikgadējo futbola saldo ēdienu, tādējādi sodot valsti par notiekošo situāciju Ukrainas teritorijā.

“Ja es būtu kādas Anglijas komandas sastāvā, tad boikotētu Čempionu līgas finālu,” tieši izteicās ārlietu ministre Trasa. “Es negribētu piedalīties futbola spēlē, kas notiktu Sanktpēterburgā, ņemot vērā Vladimira Putina režīma izdarības.”

Trasas paziņojums izsauca nevienmērīgu reakciju. Futbola komentētājs Gerijs Linekers sacīja: “Tiek uzlikts liels spiediens uz futbolistiem, lai tie pretojas Krievijai, lai gan valdība nav ieņēmusi stingru nostāju pret Krieviju.”

Viena no Mančestras “United” leģendām Gerijs Nevils pavisam nesen pievienojās Leiboristu partijai, un sociālajā tīklā “Twitter” viņš kritizēja Konservatīvās partijas pārstāves Trasas teikto. “Varbūt labāk koncentrēties uz nelegālo finansējumu, ko jūsu partija saņem no Krievijas, nevis uz Anglijas futbola komandu spēlēm.”

sportapils