Taisons: “Mātes nāve bija labākais, kas ar mani notika”

Maiks Taisons uzskatāms par vienu no visu labākajiem bokseriem, ja ne pat par pašu labāko. Nesen podkāstā viņš izteicās, ka mātes nāve bija pagrieziena punkts viņa karjerā un palīdzēja sasniegt augstākās virsotnes.

Taisona māte Lorna vēža dēļ mira 1982. gadā, un tas bija trīs gadus pirms Maika debijas profesionālajā boksā, turklāt toreiz amerikānim bija tikai 16 gadu. Bokseris uzauga Braunsvilā, kas ir krimināls rajons Ņujorkā. Savu bioloģisko tēvu Taisons nezināja, savukārt patēvs pameta ģimeni neilgi pēc Maika dzimšanas.

“Viena no labākajām lietām, kas ar mani notika, bija mātes nāve,” saka bijušais sportists. “Pretējā gadījumā viņa ar mani ilgi auklētos. Nav nekāda iespēja, ka es nokļūtu ielu cīņās, ja viņa būtu dzīva. Tāpat es neiemācītos, kā vajag par sevi pastāvēt uz ielas.”

Pirms 12 gadiem intervijā Taisons atzina, ka savu māti viņš ļoti nepazina. “Nekad neredzēju, ka viņa būtu bijusi lepna vai priecīga par jebko, ko izdarīju. Viņa mani zināja kā trako bērnu, kurš dzīvojās pa ielām un atgriezās mājās drēbēs, par kurām es nevarēju samaksāt.”

“Man nebija iespējas parunāties ar viņu vai uzzināt ko vairāk par viņu. Profesionālā ziņā tas neko neietekmēja, taču tas grauj emocionāli un personīgi.” Tīņu gados Taisons pievienojās bandām un iekūlās nepatikšanās, kas nozīmēja kaušanos. Liela daļa konfliktu uzsākās tādēļ, ka cilvēki apsmēja Taisonu par viņa augsto balsi un šļupstēšanu.

Jau līdz 13 gadu vecumam Taisons tika arestēts aptuveni 38 reizes un tika nosūtīts uz nepilngadīgo pāraudzināšanas skolu.

sportapils