Parādījusies interese par “Chelsea” iegādi

Līdzšinējais Londonas “Chelsea” īpašnieks Romāns Abramovičs jau tuvākajā laikā varētu saņemt piedāvājumus par Anglijas Premjerlīgas komandu, ko veicinājušas ziņas par krievu oligarha iespējamo kluba pārdošanu.

Kā ziņo “The Daily Telegraph”, trīs atsevišķas grupas izrādījušas interesi par “Chelsea” iegādi. Pastāv uzskats, ka Abramovičs varētu pārdot komandu, ņemot vērā sankcijas, ko visa pasaule veikusi pret Krieviju, kas, protams, saistīts ar tās izraisīto karadarbību Ukrainā.

Abramovičam pieder “Chelsea” kopš 2003. gada, un tas arī bijis ļoti veiksmīgs periods komandai, jo Londonas klubs piecas reizes triumfējis Anglijas Premjerlīgā, bet vēl divas reizes izcīnīts UEFA Čempionu līgas kauss. Pēdējais lielais tituls izcīnīts pagājušā gada maijā, kad komanda triumfēja Čempionu līgā.

Pagājušajā nedēļā Lielbritānijas Parlamenta pārstāvis Kriss Braients sacīja, ka jau 2019. gadā parādījās dokumenti, kuros bija redzams, ka Abramovičam esot kontakts ar Krievijas varas pārstāvjiem, ieskaitot Vladimiru Putinu. Jau tad Lielbritānija vēlējās ļaut liegt “Chelsea” īpašniekam atrasties valstī, taču tagad tas varētu arī tikt realizēts.

Ņemot vērā pagājušajā nedēļā sākušos karadarbību, Abramovičs paziņoja, ka “Chelsea” pārvaldību nodod labdarības fondam. Iepriekš krievu oligarhs esot saņēmis piedāvājumu pārdot komandu par vairāk nekā 2,2 miljardiem eiro, un mediji vēsta, ka “Chelsea” esot parādā īpašniekam vairāk nekā 1,5 miljardus eiro.

Nedēļas nogalē “Chelsea” piedzīvoja zaudējumu Anglijas Līgas kausa finālā pret “Liverpool”. Trešdienas vakarā komandai paredzēts mačs FA Kausa ietvaros pret “Luton”, bet galvenais treneris Tomass Tuhels nevarēja komentēt situāciju saistībā ar Abramoviču. “Neesmu informēts ne par detaļām, ne par visu situāciju kopumā. Mēs visi varam piekrist, ka ir daudz svarīgākās lietas par futbolu un tas nekad nemainīsies.”

sportapils