Balotelli salīdzina sevi ar Ronaldu un Mesi

Pirms vairākiem gadiem uz Eiropas futbola skatuves uzmirdzēja Itālijas futbolists Mario Balotelli. Lai gan uzbrucējam tika paredzēta spoža nākotne, lielās ekspektācijas nepārvērtās realitātē un savs viedoklis par to ir arī pašam Balotelli.

Bijušais Mančestras “City” uzbrucējs bieži vien tiek stādīts priekšā kā piemērs, kad futbolistam ir bijis liels talants, taču to nav izdevies realizēt. Savulaik itālis pārstāvējis arī tādas komandas kā “Inter”, “Milan” un “Liverpool”, bet tagad Balotelli spēlē Turcijas komandā “Demirspor”, 20 spēļu laikā izceļoties ar 10 vārtu guvumiem.

Pirms 12 gadiem Balotelli saņēma “Golden Boy” balvu, ko pasniedz labākajam jaunajam futbolistam. Tolaik viņš apgalvoja, ka tikai Lionels Mesi starp tiem futbolistiem, kas saņēmuši šo apbalvojumu, bijis nedaudz labāks par viņu, turklāt ģērbtuvēs itālis dalījies ar viedokli, ka ir vienā līmenī ar Mesi un Krištianu Ronaldu.

Dažādu iemeslu dēļ Balotelli karjera piedzīvoja lejupslīdi. “Es palaidu garām vairākas izdevības, lai spēlētu augstākajā līmenī,” intervijā “The Athletic” atzina pats futbolists. “Esmu 100% pārliecināts, ka manas kvalitātes ir tādā pašā līmenī kā viņiem, taču palaidu garām iespējas. Tā gadās.”

“Tagad nevaru apgalvot, ka esmu tikpat labs kā Ronaldu, jo cik daudz “Ballon d’Or” viņš izcīnījis šajā laikā? Piecus? Tu nevari sevi salīdzināt ar Mesi vai Ronaldu, neviens to nevar darīt. Ja runājam tikai par futbola kvalitāti, man nav par ko būt greizsirdīgam.”

Izejot laukumā 80 spēlēs “City” kreklā, Balotelli guva 30 vārtus. Interesanti, ka viņš ir vienīgais Itālijas futbolists, kurš triumfējis Anglijas Premjerlīgā. Pēc tam viņš atgriezās Premjerlīgā, pārstāvot “Liverpool”, taču guva tikai vienus vārtus.

“Uzskatu, ka pamest “City” bija mana lielākā kļūda,” atzīst pats futbolists. “Arī laikā, kad biju prom, spēlēju labi, taču tagad saprotu, ka nevajadzēja man pamest Mančestru. Visus šos gadus “City” tikai un vienīgi kļuva labāka. Es tur varēju būt tikpat ilgi kā Serhio Agvero. Ja tolaik domātu kā tagad, esmu pārliecināts, ka izcīnītu vismaz vienu “Ballon d’Or”.”

sportapils