Verstapena jaunais līgums – visu laiku lielākais F1 vēsturē

Jau pēc mazliet vairāk nekā divām nedēļām sāksies jaunā F1 sezona. Pavisam nesen pie jauna līguma tika pagājušās sezonas čempions Makss Verstapens, kurš kļūs par pelnošāko pilotu F1 vēsturē, apsteidzot viņa galveno konkurentu Luisu Hamiltonu.

Līdzšinējā Verstapena un “Red Bull” vienošanās paredzēja, ka līgums noslēgsies 2023. gadā, bet tagad līgums pagarināts uz vairākām sezonām. Tiek vēstīts, ka turpmākās piecas sezonas Nīderlandes pilots pārstāvēs “Red Bull” krāsas.

Kā ziņo “The Daily Mail”, par līguma detaļām vienošanās tika panākta pagājušās nedēļas testos Barselonā, savukārt līgums tika noslēgts šīs nedēļas sākumā. Ja angļu prese ziņo, ka līguma kopējā summa ir aptuveni 48 miljoni eiro jeb līdzīga Luisa Hamiltona pašreizējam līgumam ar “Mercedes”, tad “De Telegraaf” apgalvo, ka Verstapens apsteigs Hamiltonu, tādējādi nīderlandieša līgums kļūs par visu laiku lielāko sporta veida vēsturē.

Sarunām starp braucēju, komandas īpašnieku un “Red Bull” īpašnieku nevajadzēja būt sarežģītām. Komanda būtu bijusi gatava darīt visu, lai savās rindās noturētu Verstapenu, kurš ir tikai 24 gadus jauns, līdz ar to vieta progresam vēl ir liela. Jaunais darījums atturēs nīderlandieti no “Mercedes”, jo iepriekš izskanēja ziņas, ka šī komanda ir ieinteresēta Verstapena pakalpojumos.

Ja Verstapens vēl ir gados jauns, tad Hamiltons pēc pašreizējā līguma beigām būs tuvu 40 gadu robežai, līdz ar to “Mercedes” interese ir saprotama. Jāatgādina, ka pagājušās sezonas čempiontituls izšķīrās pēdējā aplī, kad Verstapens apdzina Hamiltonu, pirmo reizi kļūstot par čempionu.

sportapils