Bijušais “Barcelona” treneris gribējis lielāku atbalstu no vadības

Spānijas superklubs “Barcelona” pēdējā laikā spēlē aizvien labāk un izskatās vairāk pēc komandas, ko esam kādreiz zinājuši. Savu komentāru devis bijušais galvenais treneris Ronalds Kūmans, kurš izteicās par komandas prezidentu.

Vairāk nekā gadu “Barcelona” spēlēja slikti, un līdzjutēji nebija apmierināti ar parādīto sniegumu. Tagad situācija sāk uzlaboties, un galvenais treneris Čavi paveicis labu darbu, lai atgrieztu Barselonu slavas virsotnēs, tomēr ceļš līdz tām vēl ir ejams.

Sākums Čavi gan arī nebija viegls. Iepriekšējais galvenais treneris Ronalds Kūmans, kurš tika atlaists oktobra beigās, izteicies, ka komandas vadība neatbalstīja viņu tā, kā tas ticis darīts Čavi gadījumā, kā arī prezidents Huans Laporta vairākas reizes apgalvojis, ka Čavi nebūs galvenais treneris.

“Viņš man tūkstošiem reižu teica, ka Čavi nebūs galvenais treneris, jo viņam trūkst pieredzes,” sarunā ar “Mundo Deportivo” teica Kūmans. “Bet viņam vajadzēja vairogu, kādu aiz kura paslēpties.”

58 gadus vecais speciālists arī pieminēja, ka jaunajam trenerim dots laiks, kas viņam nebija, un žēlojās, ka viņa pēdējās dienās ierindā nebija vairāki savainotie spēlētāji. “Man netika dots laiks, kas ir jaunajam trenerim. Tas joprojām man ir sāpīgi,” atzīst Kūmans.

“Es strādāju brīdī, kad vairāki spēlētāji bija savainoti. Tagad Pedri ir atpakaļ formā, arī Usmans Dembelē. Jūs visu varat redzēt. Visiem treneriem nepieciešams laiks un pacietība no vadības puses.”

“Barcelona” iepriekšējā nedēļā pārvarēja UEFA Eiropas līgas 1/16 fināla kārtu, bet nākamajā nedēļā uzsāks astotdaļfinālu pret Stambulas “Galatasaray”. Spānijas čempionātā Barselona ir ceturtajā vietā ar 45 punktiem, turklāt augstāk esošā “Real Betis” apsteidz tikai par punktu, lai gan aizvadījusi par spēli vairāk.

sportapils