Polija varētu naturalizēt kādreizējo NBA labāko debitantu

Polijas basketbola izlasei tuvākajā laikā varētu būt iespaidīgs papildinājums, jo tiek vēstīts, ka Indiānas “Pacers” viens no līderiem Malkolms Brogdons vēlas iegūt Polijas pilsonību un pārstāvēt valstsvienību, ziņo poļu medijs “Sport”.

Polijas basketbola federācija jau pašlaik strādā pie tā, lai nodrošinātu Brogdonam poļu pasi. Nav gan tā, ka basketbolistam nav nekādas saites ar Poliju, jo viņa sievai ir poļu saknes, turklāt viņas radinieki dzīvo Slupskas rajonā.

Pagājušajā vasarā Brogdons arī bija Polijā un aizvadīja treniņus ar bijušo valstsvienības basketbolistu Pāvelu Leončiku, kurš pašlaik pārstāv Sopotas “Trefl”.

29 gadus vecais Brogdons pārstāvējis ASV tikai 2015. gada Amerikas spēlēs, kur tika izcīnītas bronzas medaļas. Tā kā šo turnīru neorganizē FIBA, tad teorētiski basketbolists nav pārstāvējis ASV pieaugušo izlasi, līdz ar to nekādi noteikumi netiktu pārkāpti, ja Brogdons izietu laukumā Polijas kreklā.

Sakārtojot visus dokumentus laicīgi, Brogdons varētu pievienoties Polijai uz rudenī gaidāmo Eiropas čempionātu, kas no 1. līdz 18. septembrim risināsies vairākās valstīs. Poļi spēlēs D grupā kopā ar Serbiju, Čehiju, Somiju, Izraēlu un Nīderlandi.

Šajā sezonā Brogdons ir rezultatīvākais “Pacers” basketbolists. Dodoties laukumā 31 spēlē, viņš izcēlies ar 18,9 punktiem, 5,3 atlēkušajām bumbām un 5,9 rezultatīvām piespēlēm. Pirmās trīs sezonas saspēles vadītājs pavadīja Milvoki “Bucks”, saņemot labākā debitanta balvu 2017. balvu, savukārt divas sezonas vēlāk viņš tika aizmainīts uz “Pacers”.

sportapils