Drausmas Meksikā: čempionāts apturēts fanu masveida kautiņa dēļ

Aizvadītajā nedēļas nogalē saspringti notikumi risinājās Meksikas futbola čempionātā, jo savā starpā attiecības sāka kārtot komandu atbalstītāji. Ņemot vērā lielās nekārtības, uz laiku apturēts pat futbola čempionāts.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika savā starpā tikās “Queretaro” un “Atlas”. Mačs tika apturēts pēc nospēlētām 60 minūtēm, kad fani sāka uzbrukt viens otram, veicinot paniku arī parasto līdzjutēju vidū. Konfliktā pārkarsušies līdzjutēji izmantoja ne tikai dūres, bet arī nažus.

Apsardzes dalībnieki atvēra vārtus, lai sievietes un bērni varētu nokļūt laukumā. Viesu komandas spēlētāji nekavējoties uz ģērbtuvēm, savukārt daži mājinieku futbolisti palika pie tribīnēm un centās nomierināt fanus.

Sociālajos tīklos parādījušies arī video, kur redzams, kā notiek kaušanās arī ārpus stadiona, kur vīriešu grupa spēra un sita citus cilvēkus, raujot nost arī viņu apģērbu. “Mēs nožēlojam un nosodām šos notikumus, kas iet pretrunā ar mūsu futbola garu,” komentēja Meksikas futbola federācijas prezidents Mikels Ariola.

Ja atlikušās sestdienas spēles norisinājās līdz galam, tad svētdienas mači nenotika, turklāt pagaidām nav zināms, kad Meksikas spēcīgākais futbola čempionāts varētu atsākties. Tiek lēsts, ka vismaz 17 cilvēki varētu būt miruši, savukārt vēl 26 guvuši traumas, no kuriem trīs atrodas arī kritiskā stāvoklī.

“Tas, kas notika vakar, mani piepilda ar sāpēm, kaunu un dusmām,” sacīja Kvertero pilsētas, kur norisinājās liktenīgā spēle, gubernators Maurisio Kuri. “Man nav pietiekami spēcīgu vārdu, lai nosodītu vardarbību, ļaunprātīgās darbības un bezjēdzību, kas vakar norisinājās.”

sportapils