Anglijas Premjerlīga mačus vairs nevarēs redzēt Krievijā

Populārākais Eiropas nacionālais futbola čempionāts Anglijas Premjerlīga lēmusi ar balsojuma palīdzību par sadarbības pārtraukšanu ar Krievijas televīziju, līdz ar to turpmāk legāli agresora valstī nevarēs redzēt Mančestras “City”, “Liverpool”, Londonas “Chelsea” un pārējo komandu spēles.

Jau pagājušas praktiski divas nedēļas kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā, izraisot karadarbību. Visa pasaule noteikusi sankcijas Krievijai un izrādījusi atbalstu Ukrainai, ieskaitot Anglijas Premjerlīgu. Komandas kapteiņu apsējs ir zilā un dzeltenā krāsā, kā arī stadionos redzami uzraksti ar tekstu “Futbols stāv kopā”.

Fani, spēlētāji un treneri pirms mačiem velta minūti, lai aplaudētu ukraiņiem, tiesa, pirms Londonas “Chelsea” spēles līdzjutēji sāka kliegt komandas pašreizējā īpašnieka Romāna Abramoviča vārdu, izraisot negatīvu reakciju pārējo cilvēku vidū.

Neskatoties uz karadarbību, Krievijas cilvēki varēja sekot līdzi Premjerlīgas spēlēm, tomēr otrdien čempionāta vadība paziņoja, ka tā turpmāk vairs nebūs. “Premjerlīga un komandas šodien vienbalsīgi lēma par līguma pārtraukšanu ar Krievijas televīzijas partneri, kas stājas spēkā nekavējoties, turklāt tika lemts par viena miljona sterliņu mārciņu ziedojumu Ukrainas cilvēkiem.”

“Līga nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā. Mēs vēlamies mieru un domās esam kopā ar visiem, kas tikuši ietekmēti. Noziedojām miljonu, lai piegādātu humāno palīdzību tiem, kuriem tā ir visvairāk nepieciešama.”

Premjerlīga nav vienīgā sporta līga, kas noteikusi sankcijas pret Krieviju. F1 lēma par Krievijas posma atcelšanu, kā arī kopumā līgums ar Krieviju tika pārtraukts, tāpat maijā Sanktpēterburgā nenorisināsies UEFA Čempionu līgas fināls, bet visas krievu komandas nevar piedalīties starptautiskajos turnīros. Arī ULEB Eirolīgā Krievijas komandām sezona noslēgusies.

sportapils