Maradona un Mesi palīdz tikt ārā no Ukrainas policija iecirkņa

Pirms divām nedēļām Krievija veica uzbrukumu Ukrainā, un joprojām norisinās aktīva karadarbība. Valstī atrodas daudzi žurnālisti, tai skaitā ne no Eiropas, un Argentīnas medijiem no liekām problēmām ļāva izvairīties Djēgo Maradona un Lionels Mesi.

Uz Ukrainu devās arī Argentīnas televīzijas “Telefe” pārstāvji. Kādā no kontroles punktiem viņi tika apstādināti, un sākās dokumentu pārbaude. Šajā brīdī būtisku lomu nospēlēja Maradona un Mesi.

“Vienā no kontroles punktiem policija paņēma mūsu dokumentus, kameras, telefonus un aizveda mūs uz policijas iecirkni. Sākotnējā izjautāšana pagāja saspringtā gaisotnē, jo kara laikā katru cilvēki var uzskatīt par sabotieri vai spiegu,” saka žurnālists Daniels Matamala.

“Viss mainījās brīdī, kad viņi ieraudzīja manu kolēģu, kuri ir no Argentīnas, pases. Starp visiem ukraiņu vārdiem, ko viņi teica, vienīgos divus, ko sapratām, bija “Mesi” un “Maradona”. Mūsu lieliskais operators Huans arī parādīja savu ikru, uz kura uztetovēts Maradona.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guillermo Panizza (@guillepanizza)

Žurnālists Panica atguva savu mobilo telefonu pēc tam, kad policijas darbinieki atrada fotogrāfiju ar Mesi, kas uzņemta 2007. gadā, kad Mesi bija vēl tikai 20. Interesanti, ka tobrīd Panica vēlējās uzņemt foto ar aizsargu Roberto Ajalu.

“Tas ir ļoti īpaši, ka viņš (Mesi – aut.) palīdzēja mums tikt ārā no policijas iecirkņa Ukrainā,” Panica pateicās Parīzes “Saint-Germain” spēlētājam. “Paldies par šo fotogrāfiju un to, ka esi argentīnietis.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Guillermo Panizza (@guillepanizza)

sportapils