Sankciju dēļ “Chelsea” varētu zaudēt vairākus miljonus

Nepatīkamas ziņas ceturtdien saņēma Londonas “Chelsea” atbalstītāji. Anglija noteikusi jaunas sankcijas komandas īpašniekam Romānam Abramovičam, iesaldējot krievu miljardiera aktīvus. Būtiski tas skāris arī viņam piederošo Londonas “Chelsea”, kas piedzīvos grūtu periodu finansiāli.

Neskatoties uz aktīvu iesaldēšanu, “Chelsea” būs īpaša licence, lai komanda varētu turpināt sezonu, taču lieli ierobežojumi saistīti ar tirdzniecību. Klubs nevarēs pārdot biļetes uz turpmākajiem mājas mačiem, kā arī pārdot atribūtiku un nodarboties ar transfēriem.

Spēles varēs apmeklēt tie, kuri iegādājušies sezonas abonementu, un tādi kopumā ir 28 tūkstoši. Kopējā stadiona ietilpība ir virs 40 tūkstošiem, līdz ar to vismaz 12 tūkstoši sēdvietu paliks tukšas, kas nesīs lielus finansiālos zaudējumus, jo lētākās biļetes uz mačiem ir aptuveni 55 eiro vērtībā.

Jau iepriekš OLBG aprēķināja, ka komanda no nepārdotajām biļetēm katru reizi zaudē aptuveni 180 tūkstošus eiro, bet jaunās sankcijas neiegūtos ieņēmumus varētu pat četrkāršot, tādējādi summai sasniedzot nepilnu trešdaļu miljonu.

Atlikušajā Anglijas Premjerlīgas sezonā “Chelsea” palikušas piecas mājas spēles. Ja nekas nemainīsies, tad komanda zaudēs vismaz trīs miljonus eiro. Sadzirdot par jaunajām sankcijām, sadarbību uz laiku apturējusi mobilo telefonu uzņēmums “Three”, kura logo redzams uz “Chelsea” krekliem.

“Esam pavēstījuši “Chelsea”, ka uz laiku pārtraucam sadarbību, kas nozīmē uzņēmuma logo noņemšanu no komandas tērpiem, kā arī apkārt stadionam. Mēs saprotam, ka šis lēmums ietekmēs “Chelsea” fanus, kas ļoti aktīvi seko līdzi komandai, tomēr uzskatām, ka šis ir pareizais lēmums, ņemot vērā valdības lēmumus.”

sportapils