Futbola melnā puse: spēlētājam amputē kāju

Daudziem cilvēkiem profesionālais sports šķiet kā lieliska darba vieta un ir lielais dzīves sapnis, tomēr jāatceras, ka sports ir nežēlīgs. Tam lielisks pierādījums ir franču futbolists Bruno Rodrigess, kuram gūto savainojumu dēļ nācies amputēt kāju.

Lielāko daļu karjeras Rodrigess pavadīja dzimtajā Francijā, taču pagājušā gadsimta beigās sezonu viņš nospēlēja Anglijas Premjerlīgā, pārstāvot “Brentford”. Karjeru uzbrucējs noslēdza 2005. gadā “Clermont Foot”, un nākamo 17 gadu laikā viņam bijušas lielas problēmas ar kājām.

Pēc karjeras veselības problēmas bijušas tik lielas, ka nācies kāju amputēt. “Viņš bija viens no uzbrucējiem, kurš apzīmēja mūsu futbolu laika posmā no agrajiem 90.-tajiem līdz 2000. gadu vidum. Nosūtam spēka un drosmes vēlējumus Rodrigesam, kurš pēc karjeras beigām cieta no sāpēm kājā, kā rezultātā nācās to amputēt,” izteicās Francijas profesionālo futbolistu savienība.

Uzmundrinājuma vārdus izteica arī futbolista bijusī darba vieta Parīzes “Saint-Germain”. “PSG sūta atbalstošu ziņu bijušajam futbolistam Bruno Rodrigesam, viņa ģimenei un mīļajiem šajā sarežģītajā brīdī. Klubs novēl spēku un cer pēc iespējas ātrāk tevi sveicināt mūsu mājas stadionā.”

“Saint-Germain” tolaik nebija tik spēcīgs klubs kā tagad, un ar Rodrigesu ierindā komanda izcīnīja devīto vietu. Ilgi Parīzē viņš neuzkavējās, pēc tam pārceļoties uz “Lens”, tomēr futbolists pirms vairākiem gadiem atzina, ka PSG pamešana bija kļūda.

“Man bija labas sezonas beigas, taču komandas vadība neturēja solījumus, tāpēc izlēmu pamest klubu. Jāatzīst, ka tādā veidā nevajadzēja pamest komandu, turklāt šī ir arī lielākā kļūda manā karjerā. Man vajadzēja pagaidīt vismaz sešus mēnešus, taču smagā rakstura dēļ es nevienā neklausījos un sakravāju koferus.”

sportapils