Septiņkārtējais čempions Hamiltons mainīs uzvārdu

Jaunās F1 sezonas priekšvakarā septiņkārtējais F1 čempions Lūiss Hamiltons pavēstījis, ka plāno mainīt savu uzvārdu, kā rezultātā tam tiks pievienots mammas uzvārds, sportistam tādējādi kļūstot par Lūisu Hamiltonu-Larbalestīru.

“Esmu ļoti lepns par savas mammas uzvārdu. Viņas uzvārds ir Larbalestīra, un jau tuvākajā laikā tas papildinās manu uzvārdu,” interesantos jaunumus pavēstīja pirmās formulas braucējs. “Es īsti neizprotu to ideju, ka sievietes apprecoties zaudē savu uzvārdu, un es ļoti vēlos, lai mātes uzvārds būtu kopā ar Hamiltonu.”

Hamiltona vecāki izšķīrās, kad sportistam bija tikai divi gadi, bet visu laiku Lūisam bijis tēva Entonija uzvārds. F1 pilotam tika jautāts, kad oficiāli varētu notikt uzvārda maiņa. “Cerams, ka drīz. Mēs pie tā strādājam.”

Anglijas braucējs pašlaik gatavojas jaunajai F1 sezonai, kas nedēļas nogalē sāksies Bahreinā. Jāatgādina, ka pagājušās sezonas tituls izšķīrās pēdējā aplī, kad Makss Verstapens apsteidza Hamiltona un pirmo reizi kļuva par čempionu.

Pēc pēdējās nedēļas testiem Hamiltons uztraucas, ka “Mercedes” formulas sezonas pirmajā posmā varētu būt lēnākas nekā tiešajiem konkurentiem. “Bahreinā būs grūti,” atzina Hamiltons. “Cerams, ka tad, kad sazvanīšos ar savu komandu, viņi būs izdomājuši kādus risinājumus, lai formula būtu ātrāka. Testos vairākas formulas izskatījās ātras. “Alfa Romeo” bija ātras, Valteri Botass izskatījās ātrs. Protams, ka “Red Bull” bija neticami ātri, taču mēs esam labākā komanda.”

sportapils