Skatītājs trāpa tiesnesim ar alus glāzi

Piektdienas vakarā norisinājās Vācijas Bundeslīgas spēle starp “Bochum” un Menhengladbahas “Borussia”. Mačs noslēdzās priekšlaicīgi, jo otrajā puslaikā pa līnijtiesneša galvu trāpīja līdzjutēja mestā alus glāze.

Pirmais puslaiks aizritēja bez gūtiem vārtiem, bet situācija mainījās otrajā spēles daļā, kad ar sešu minūšu intervālu “Borussia” guva divus vārtus, otrajam esot 61. minūtē. Nepilnas astoņas minūtes vēlāk notika kaut kas nepieredzēts, jo fans meta alus glāzi, kas trāpīja pa līnijtiesneša galvu.

Kristians Gitelmans vispirms nometa karodziņu, bet pēc tam nometās uz viena ceļa. Viņš vairākas reizes pieskārās galvai, taču savam kolēģim parādīja, ka jūtas labi. Piecēlies kājās, tiesnesis šķērsoja visu laukumu un pēc tam to pameta. Spēle netika turpināta.

Incidents izraisīja nesaprašanu “Bochum” spēlētāju vidū, kā rezultātā vairāki mājinieku futbolisti aktīvi runāja ar faniem. Pirmo reizi kopš 2011. gada Bundeslīgas spēle netika aizvadīta līdz galam.

“Mēs varam atvainoties līnijtiesnesim Kristianam Gitelmanam,” pēc tam, kad mačs tika pārtraukts, “Bochum” ierakstīja oficiālajā “Twitter” kontā. “Ļoti apkaunojošs un rūgts vakars mums. Ļoti muļķīga rīcība no fanu puses.” Visai ironiski, ka piektdienas pēcpusdienā “Bochum” ievietoja video “Twitter” platformā ar aicinājumu faniem dzert alu.

Jāsaka gan, ka pēdējā laikā bijuši vairāki gadījumi, kad mača dalībnieku virzienā tiek kaut kas mests. Mančestras “United” futbolistam Entonijam Elangam pēc gūtajiem vārtiem tika mests ar monētu, bet “Sarkano velnu” fani centās trāpīt Madrides “Atletico” galvenajam trenerim Djego Simeonem pēc Čempionu līgas atbildes spēles, kurā Mančestra zaudēja.

sportapils