“Bayern” par 13 gadus jaunu futbolistu iztērē 300 tūkstošus

Lielie futboli klubi visā pasaulē meklē jaunos talantus un cenšas ar tiem parakstīt līgumus pēc iespējas ātrāk. Vācijas futbola flagmanis Minhenes “Bayern” nesen veicis iespaidīgu darījumu, jo piesaistīja 13 gadus jaunu spēlētāju, kopējam līgumam izceļoties ar iespaidīgu summu.

Menhengladbahas “Borussia” sistēmu pārstāvēja 13 gadus jaunais Maiks Visdoms. Jau aptuveni pusotru gadu “Bayern” uzmanības centrā bija nonācis jaunais talants, turklāt “Borussia” nekādi nevarēja ietekmēt jaunieša turpmākās darbības. Interesi par Visdomu izrādīja arī Leverkūzenes “Bayer” un Dortmundes “Borussia”, kas bija gatava lielam piedāvājumam.

Sacensībā starp trim Vācijas komandām uzvarēja “Bayern”, kas izteica ļoti naudīgu piedāvājumu. Kā ziņo vietējie mediji, tad kopējās izmaksas, lai pārvilinātu Visdomu, sastādījušas 300 tūkstošus eiro. Lielākā daļa no summas saistīta ar parakstīšanas bonusu, daļu naudas saņems vecāki par pārcelšanos, tāpat jaunietim būs ikmēneša alga, bet iepriekšējā komanda saņems 20 tūkstošus.

“Bayern” sistēmas spēlētāji, kuri ir līdz 15 gadu vecumam, mēnesī saņem 400 eiro vai mazāk, savukārt pēc tam labākie spēlētāji var tikt pie atalgojuma, kas ir robežās starp diviem un trim tūkstošiem eiro. Visdoms, kuram septembra beigās paliks 14, vasarā pievienosies Minhenes U15 komandai.

Jaunais futbolists tiek uzskatīts par vienu no labākajiem sava vecuma spēlētājiem valstī. Visdoms labi spēlējot ar abām kājām, kā arī viņš ir iespaidīgs 1-pret-1 situācijās. Lai gan dzimis Vācijā, futbolists uz starptautiskās skatuves var pārstāvēt arī Ganu un Nigēriju.

sportapils