Ronaldu slikto rezultātu dēļ zaudēs nepilnus sešus miljonus

Mančestras “United” uzbrukuma līderis Krištianu Ronaldu, visticamākais, šosezon netiks pie nepilniem sešiem miljoniem eiro, kas bija paredzēti kā bonusi, ja “Sarkanie velni” sasniegtu labus rezultātus gan UEFA Čempionu līgā, gan Anglijas Premjerlīgā.

Iepriekš, pārstāvot Turīnas “Juventus”, futbolista līgums bija par aptuveni 3,8 miljoniem eiro mēnesī, taču pēc atgriešanās “United” rindās portugālis piekrita līgumam, kas paredzēja 2,1 miljonu eiro katru mēnesi. Lai kompensētu starpību, Ronaldu izdevās vienoties par bonusiem, par kuriem pienāktos vismaz nepilni seši miljoni.

Bonusus gan izdotos saņemt tikai tad, ja tiktu sasniegti mērķi, tomēr Mančestras sliktie rezultāti turnīros nozīmē, ka Ronaldu pie lielas bonusu daļas netiks. Ja “United” pirmo reizi kopš 2008. gada uzvarētu Čempionu līgā, portugālis saņemtu trīs miljonus eiro, tomēr starptautiskā sezona komandai noslēdzās astotdaļfinālā ar zaudējumu Madrides “Atletico”.

Tāpat Ronaldu tiktu pie papildu naudas, ja “United” uzvarētu Anglijas Premjerlīgā. Ņemot vērā, ka Mančestru līdz pirmajai vietai deviņas spēles pirms beigām šķir 20 punkti, tituls nespīd un komandai turpmākajos mačos jācīnās par pirmo piecinieku, lai vispār tiktu Eirokausos. Ar 50 punktiem “United” ir sestajā vietā, bet piektajā pozīcijā esošajai “Tottenham” ir par punktu vairāk.

Viss gan nav tik slikti, jo bonusi nav atkarīgi viens no otra. Pie kādas naudas summas Ronaldu, visticamākais, tiks, jo viens no bonusa veidiem ir tāds, ka futbolistam jākļūst par komandas rezultatīvāko spēlētāju. 32 spēļu laikā viņš guvis 18 vārtus un ir pārliecinošs līderis, otro vietu ar deviņiem vārtiem ieņemot Bruno Fernandesam. Kopumā sezona būs aizvadīta ar mīnusa zīmi, turklāt šī būs viena no retajām, kurā Ronaldu pārstāvētā komanda neizcīnīs nevienu trofeju.

sportapils