Neapmierinātie Nigērijas fani skrien laukumā pēc izlases neiekļūšanas Pasaules kausā

Vakar izšķirošās spēles par iekļūšanu Pasaules kausā Katarā norisinājās ne tikai Eiropā, bet arī Āfrikā. Pirmo reizi 16 gadu laikā Nigērija nespēlēs lielajā finālturnīrā, un pēc mača līdzjutēji izskrēja laukumā, lai demonstrētu savu neapmierinātību.

Āfrikas sistēma bija citādāka nekā Eiropā, jo bija nepieciešama uzvara divu spēļu summā, lai iekļūtu starp spēcīgākajām futbola izlasēm. Pirmā spēle starp Nigēriju un Ganu noslēdzās ar 0:0, savukārt otrdienas vakarā uz rezultāta tablo bija 1:1, un Gana, pateicoties viesos gūtiem vārtiem, izcīnīja ceļazīmi uz Kataru.

Pēc tam, kad tiesnesis pavēstīja par spēles beigām, emocijas bija dažādas, jo Ganas futbolisti bija ļoti priecīgi, kamēr Nigērijas atbalstītāji – ļoti neapmierināti. Tiekot laukumā, fani izraisīja nekārtības, turklāt vairāki no tiem iesaistījās divcīņās ar policiju, kas izmantoja asaru gāzi, lai izkliedētu cilvēkus. Neapmierinātie līdzjutēji ne tikai cīnījās ar policistiem, bet arī bojāja laukuma ekipējumu.

Ganas futbolisti nekavējoties tika sūtīti uz ģērbtuvēm, turklāt pa ceļam uz tām fani meta ar dažādiem objektiem. Iepriekšējā Pasaules kausā ganieši nepiedalījās, savukārt 2010. gadā sasniedza labāko rezultātu starp Āfrikas izlasēm, sasniedzot ceturtdaļfinālu.

Citā pārī bija Āfrikas Nāciju kausa fināla atkārtojums, un Senegāla pēcspēles sitienu sērijā apspēlēja Ēģipti un garantēja vietu Pasaules kausā. Arī šajā duelī izcēlās līdzjutēji, kuri “saldajā ēdienā” jeb 11 metru sitienu sērijā spīdināja ēģiptiešiem virsū lāzerus, lai traucētu gan spēlētājiem, gan vārtsargam.

Arī Senegālas līdzjutēji pēc spēles uzskrēja laukumā, turklāt bija tādi, kas vēlējās uzbrukt Ēģiptes valstsvienības galvenajai zvaigznei Mohamedam Salāham. Pretinieku centienus atvairīja apsargi, bet īsu brīdi pirms iekļūšanas stadionā senegālieši apmētāja “Liverpool” futbolistu.

sportapils