Itālijai vēl pastāv iespēja iekļūt Pasaules kausā

Lai gan pagājušajā nedēļā Eiropas čempione Itālija piedzīvoja negaidītu zaudējumu Pasaules kausa kvalifikācijas “play-off” turnīra pusfinālā pret Ziemeļmaķedoniju, joprojām pastāv iespēja, tiesa, maza, ka itāļi decembrī varēs doties uz Kataru.

Otrdien turpinājās kvalifikācijas spēles Āzijā. Trešās raunda A grupas mačā Irāna apspēlēja Libānu ar rezultātu 2:0. Ar 25 punktiem Irāna ir grupas līdere, otro vietu ar 23 punktiem ieņem Dienvidkoreja, bet trešā ir Apvienoto Arābu Emirātu valstsvienība ar 12 punktiem.

Pirmo divu vietu īpašnieces automātiski garantēs vietu Pasaules kausā, līdz ar to skaidrs, ka Irāna būs Kataras dalībnieku pulkā. Pirms mača ar Libānu irāņi stadionā neielaida 2000 sieviešu, lai gan sākotnēji sporta ministrija piešķīra brīvbiļetes, turklāt šī nav pirmā reize, kad tas noticis. FIFA brīdināja Irānu par šo pašu jau 2019. gadā.

Irānas futbola federācijas pārstāvis Mehrdads Seradši publicēja ierakstu “Twitter”, sakot, ka dzirdējis satraucošas ziņas no FIFA un Āzijas futbola konfederācijas. Pie paša sliktākā scenārija Irānai varētu tikt atņemta vieta turnīrā, kas nozīmē, ka viena vieta paliktu brīva.

Gadījumā, ja piepildītos šis scenārijs, nākamā dalībniece tiktu izvēlēta pēc augstākā koeficienta starp izlasēm, kuras nekvalificējās. Ņemot vērā, ka Itālija pagājušajā vasarā uzvarēja Eiropas čempionātā, tā ieņemtu vakanto pozīciju. Jāteic gan, ka nekad iepriekš neviena komanda nav izmesta no Pasaules kausa, tāpēc šis būtu bezprecedenta gadījums.

sportapils